Shanghai, en av byene World New Music Days 2021 finner sted i (Foto: Kin Li on Unsplash)

Klart for påmelding til World New Music Days i Kina

Den årlige samtidsmusikkfestivalen World New Music Days skjer i Kina i september, og påmelding via innsending av verk til nyMusikk har frist 19. februar.

Kalender

Seks norske verk skal velges ut til å konkurrere om plass på den årlige samtidsmusikkfestivalen World New Music Days, den internasjonale festivalen som arrangeres av ISCM (International Society for Contemporary Music). I Norge er det nyMusikk, den norske seksjonen av ISCM, som organiserer juryen som velger ut verk fra de innsendte forslagene. De seks utvalgte verkene sendes videre som Norges offisielle bidrag til juryen i ISCM, som velger det endelige programmet.

Kina er vertskap for festivalen i år, som etter planen skal finne sted over åtte dager; fra 17. til 20. september i Shanghai og 21. – 25. september i Nanning. Det er ulike vertsland og -byer for festivalen hvert år, og siden den startet opp i 1923 har festivalen blitt arrangert på over 90 steder rundt om i hele verden.

I april 2020 skulle festivalen ha blitt arrangert i New Zealand, i byene Auckland og Christchurch, men fjorårets World New Music Days ble avlyst på grunn av pandemien som satte en stopper for mesteparten av fjorårets musikkarrangementer over hele verden. Det var verket Sonata form denatured prose (2014) av den svenske komponisten Maja Linderoth, bosatt i Oslo, som ble plukket ut til å representere Norge på den internasjonale samtidsmusikkfestivalen 2020.

ISCM World New Music Days Festival, som er det fulle navnet på engelsk, har i følge foreningen som formål å presentere musikk fra alle medlemmene av den internasjonale organisasjonen for slik å speile «det utrolige mangfoldet i vår tids musikkpraksis». Sist gang festivalen fant sted i Norden var i Sverige i 2009, da Visby, Växjö og Gøteborg var vertsbyer. Norge var vertskap i 1990 og 1953, begge gangene i Oslo. Her kan du lese mer om festivalhistorikken.

 

Påmelding skjer via innsending av verk digitalt til nymusikk@nymusikk.no innen 19. februar 2021. Se hjemmesiden til nyMusikk for spesifikasjoner og annen viktig informasjon om påmelding.

ISCMs hjemmesider kan du også lese mer om festivalen generelt og årets festival spesielt.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev