Økonomi, helse og byutvikling
Årets konferanseprogram for by:Larm nærmer seg klart. Hovedtema er musikk i samfunnet.
Torsdag og fredag denne uken slapp by:Larm en rekke nye poster på konferanseprogrammet til festivalen, som går av stabelen i mars.
Hovedansvarlig for seminarprogrammeringen, Linnea Svensson, forteller på telefon fra Eurosonic-festivalen i Nederland at årets program er inspirert av kampanjen ”Take a stand” initiert av organisasjonen for europeiske musikkfestivaler.
– Vi har valgt å fokusere på musikk i samfunnet. Her følger vi tre spor. I det første sporet ser vi på økonomistrømmer, som i innovasjon, forretningsutvikling og utvikling av bransjen. Det gjør vi både overordnet og på løsningsnivå innenfor alle områder, fra management og plateselskap, til der hvor musikere jobber.
De andre sporene handler om hvordan musikken påvirker byer. Det blir derfor flere sesjoner om byutvikling og næring, sosialt entreprenørskap og grønne løsninger for arrangører. I tillegg følger byLarm, slik flere andre bransjefestivaler har gjort det siste året, opp undersøkelsene som har avdekket helseutfordringer for mange som jobber i musikkbransjen.
– Det blir som vanlig også møter med mennesker i bransjen. Det er hyggelige artistsamtaler i ulike format. For eksempel er det flere sterke kvinnestemmer: Cosey Fanni Tutt forteller om sitt liv som performance-artist og hennes sentrale rolle innen den industrielle sjangeren. Et annet eksempel er Maj Britt Andersen, en litt skjult soul-personlighet som har blitt undergrunnspopulær igjen.
– Vi har også by:Larm-black-seminarene, som tar opp mye av det samme. Og i samarbeid med Balansekunst blir #metoo tema. Vi har også med oss mange bransjeorganisasjoner som representerer ulike interesser.
En del av DNAet
Årlig kommer i underkant av 3000 delegater til byLarm. Salget av delegatpass ligger ifølge Svensson i år foran skjema. Svensson tror det dels kan ha sammenheng at konferansedelen de siste årene har blitt utvidet, og dels at bransjen både vil møtes mer, og ønsker mer kunnskap.
Les også: Lyden av noe nytt
– Konferanseprogrammet er en del av identiteten og DNA-et vårt. Vi skal utvikle den norske bransjen, og talentene. Artistene skal vokse, gro og bli sett av både nordisk og internasjonal bransje å komme. Denne kombinasjonen mellom fag på dagtid, og show-case-konserter etterpå er en oppskrift vi ser fungerer på mange festivaler, som for eksempel Eurosonic hvor jeg er nå.
– Det handler om å legge til rette for at bransjen skal styrkes på det profesjonelle plan.
Følger trender
Det fullstendige konferanseprogrammet skal være klart i begynnelsen av februar. I tillegg til Svensson er Erlend Gjerde, prosjektansvarlig for by:Larm Black, by:Larms egen konferansegruppe, og representanter for bransjeaktører involvert i programmeringen.
– Noe kuraterer vi selv i konferanseavdelingen, og noe gjøres i dialog med organisasjonene. Vi forsøker å se hva som er viktig for bransjen nå, og plukke frem de temaene. Samtidig som vi må følge trender i samfunnet rundt oss. Det oppsummerer også det vi vil løfte frem på programmet i år.
Det foreløpige programmet kan du lese her. Prisene vil justeres opp natt til kommende tirsdag, og nok en gang i slutten av februar.
Ledige stillinger
Kommunikasjonsrådgiver og prosjektmedarbeider
FolkOrg Søknadsfrist:08/01/2025
Førsteamanuensis i akkompagnement
Norges musikkhøgskole (NMH) Søknadsfrist:05/01/2025
Produsent for NUSO
NUSO - Norsk Ungdomssymfoniorkester eies og driftes av De Unges Orkesterforbund (UNOF)Søknadsfrist:10/01/2025
Førsteamanuensis i musikkhistorie
Norges musikkhøgskole (NMH)Søknadsfrist:05/01/2025
Førsteamanuensis i låtskriving og musikkproduksjon
Norges musikkhøgskole (NMH)Søknadsfrist:05/01/2025