Henrik Hellstenius (Foto: Lisbeth Risnes, MIC)

Hellstenius fremføres på World Music Days

Juryen for Verdensmusikkdagene har valgt ut Henrik Hellstenius sin konsert for fiolin og orkester «By the voice a faint light is shed» som eneste norske verk. Det er i år 80 år siden International Society for Contemporary Music (ISCM) første gang arrangerte World Music Days, og årets festival arrangeres i Slovenia i perioden 26. september til 3. oktober.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fiolinkonserten til Hellstenius vil bli fremført i Ljubljana mandag 29. september av Nieuw Ensemble fra Amsterdam. Verket er blitt til som et resultat av komponistens samarbeid med den norske fiolinisten Peter Herresthal. Hellstenius og Herresthal har samarbeidet over flere år, og denne konserten er det tredje verket som er blitt til gjennom dette samarbeidet.

Henrik Hellstenius (født i Bærum 28. april 1963) regnes som en av de fremste og mest aktive norske komponistene i sin generasjon. Han var i en årrekke engasjert som pianist og komponist med ulike jazz- og rockeband. Han deltok bl.a. i en rekke plateinnspillinger og på turneer i inn- og utland. Hellstenius sin produksjon spenner fra kammer- til orkesterverker via elektroakustiske verker og musikk til teater, film og ballett. Han har de senere år arbeidet seg mot et poetisk musikalsk uttrykk hvor prosesser og spektralharmonikk er bærende pilarer. Harmonikken er ofte det som gir musikken både materiale og form, dog alltid underlagt en musikalsk/poetisk vilje.

Hellstenius sine verker har ofte vært å høre både i inn- og utland, på musikkfestivaler som Bourges Festival for elektroakustisk musikk i Frankrike, Internasjonal Rostrum i Paris, DUT-festivalen i København, Ung Nordisk Musikk, Ultima, Music Factory og Risør Kammermusikkfestival. Han har fått orkesterverk fremført av Stavanger Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester.

Verdensmusikkdagene i Slovenia kan også besøkes på internett, ved å trykke på denne lenken.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev