Javid Asfari Rad (lite)

KORK-prisen 2007

Delt ut på Rockefeller i forrige uke, tre vinnere mottok årets KORK-pris.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

KORK-prisen deles ut i tre kategorier. Her er juryens uttalelser om årets prisvinnerne:

Kategorien etablert artist som anses som mest nyskapende og/eller har vært en vesentlig bidragsyter til store musikalske opplevelser med KORK i løpet av siste sesong:
Møtet med denne komponisten og musikeren var en av fjorårets sterkeste opplevelser for Kringkastingsorkesteret. Hans musikk og formidlingsevne tok Kringkastingsorkesteret med på en reise som de færreste symfoniorkestre får muligheten til å bli med på. Med dansende rytmer og skeive toner fikk orkesteret være med til Iran, blant persiske ornamenter og Sufipoesiens lovprisninger av kjærligheten. Javid Afsari Rad (bildet) er en musiker og komponist Kringkastingsorkestret gjerne vil jobbe mer med.

Norske kunstnerisk ungt, lovende talent som har arbeidet med KORK i løpet av siste sesong:
Som utdannet kirkemusiker og kor- og orkesterdirigent ved Norges Musikkhøgskole, hvor han blant annet var elev av Ole Kristian Ruud og Grethe Pedersen, har denne 27 år unge mannen allerede blitt lagt merke til. For en fullsatt Grønland kirke, i knappe 40 graders varme, dirigerte han Kringkastingsorkesteret og korene ØOslo Kammerkor, Ginnungagap og Norges Musikkhøgskoles vokalensemble gjennom Dvořáks Requiem med en glød og autoritet som ga løfter om en stor karriere som musikkformidler og -fortolker. Håkon Daniel Nystedt, barnebarn av komponisten Knut Nystedt, er en dirigent Kringkastingsorkestret gjerne ønsker velkommen tilbake i fremtiden.

Årets KORK-musiker:
Orkesteret ønsker å sette spesielt pris på en fremragende musiker og høyt verdsatt kollega. Som leder for orkesterkomiteen har han ledet orkesteret gjennom mange tøffe prosesser, hvor mulighetene for løsninger kan ha sett håpløse ut, men hvor denne personen har vist sjeldne evner til å finne nye løsninger på gamle problemer. Enhver problemstilling tas seriøst, enhver beslutning drøftes bredt og han har alltid roen når vi andre lettere blir opprømte. I tillegg til alt dette er han ener på instrumentet sitt, obo, hvor han stadig gjør seg bemerket som solist. Trygve Aarvik er en kollega vi i Kringkastingsorkestret finner mange gode grunner til å sette pris på.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev