Morten Wensberg (Foto: Trond Husebø)

Pris til ung norsk dirigent

Den unge norske dirigenten Morten Wensberg vant nylig pris for sin tolkning av samtidsmusikk i forbindelse med Jorma Panulas internasjonale dirigentkonkurranse.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Jorma Panula regnes som selve nestoren blant finske dirigenter. Han var i en årrekke professor ved Sibeliusakademiet, og har utdannet flere generasjoner med orkesterdirigenter. Han låner sitt navn til Jorma Panula International Conducting Competition, som avholdes hvert tredje år i hans hjemby Vaasa.

I år gikk konkurransen av stabelen 13.-18. november. Konkurransen er trekker til seg unge lovende dirigenter fra hele verden, og det var tjue utvalgte kandidater som var invitert til finalene i Vaasa. I år gikk spesialprisen for konkurransens beste samtidsmusikktolkning til nordmannen Morten Wensberg.

”Det er ganske stort å vinne en pris som dette i Finland, et land som jo på så mange måter står for kvalitet innen dirigentfaget. Juryen var veldig oppmuntrende i sine kommentarer, og spesielt hyggelig er det at begge orkestrene var så positive.” sier Morten Wensberg i en pressemelding.

Wensberg er nyutdannet orkesterdirigent fra Norges Musikkhøgskole, og avla sin eksamen med Kringkastingsorkesteret så sent som i september i år, men han har allerede rukket å bli booket til oppdrag i blant annet Finland og Sverige.

Han fikk spesielt rosende omtale av juryen for sin tolkning av Melodrama for Orkester av finnen Marcus Fagerudd, et verk som var spesialkomponert for konkurransen. Eller som konferansier Errki Mendelin sa: ”The special prize is awarded to Morten Wensberg for a damed good Fagerudd!”

Blant jurymedlemmene var, foruten Jorma Panula selv, Jukka-Pekka Saraste, Giordano Bellincampi og Moshe Atzmon.

Det var Vaasa Byorkester og Jyväskylä Symfoniorkester som var slått sammen i anledning konkurransen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev