Rolf Gupta

Musikk-kritikerprisen til Rolf Gupta

Årets kritikerpriser er utdelt. Årets vinnere er Rolf Gupta (musikk), Øystein Røger (teater) og Camilla Spidsøe (dans). Gupta mottok prisen for tolkningen av Eroicasympfonien sammen med Kringkastingsorkesteret 6. mai 2006 i Universitets aula.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Kritikerlag delte i går ut årets priser for musikk, teater og dans.

I kategorien musikk vant Rolf Gupta for tolkningen av Eroicasympfonien sammen med Kringkastingsorkesteret 6. mai 2006 i Universitets aula.

Gupta er for tiden kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Kristiansand Symfoniorkester og Norsk Barokkorkester. Han har tidligere dirigert blant annet BBC Symphony, Ensemble InterContemporain, WDR Köln, RSO Berlin, Stockholmsfilharmonien, Frankfurtoperaen og Weimar.

For teater og dans vant henholdsvis Øystein Røger for rollen som Den ukjente i Til Damaskus, Nationaltheatret og Camilla Spidsøe for innsatsen i forestillingen Carte Blanche à la Naharin, Carte Blanche.

Samtlige priser består av et grafisk blad av Øyvind Torseter.

Om prisvinnerne:

Rolf Gupta (f. 1967) har studert kirkemusikk, komposisjon og orkesterdireksjon i Kristiansand, Oslo, Helsinki og Amsterdam. Han er kunstnerisk leder og sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester og Norsk Barokk Orkester. I perioden 2003–2006 var han sjefdirigent for Kringkastingsorkesteret. I sin internasjonale karriere som dirigent har han ledet orkestre i de fleste europeiske land.

Øystein Røger (f. 1963) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og var fra 1988 til 1992 skuespiller ved Den Nationale Scene. Siden 1993 har han vært skuespiller ved Nationaltheatret, der han blant annet har spilt Rubek i Ibsens Når vi døde vågner og Yang Sun i Brechts Det gode menneske fra Sezuan. Røger er kjent som en av Norges fremste fortolkere av Jon Fosse, og har blant annet utmerket seg i forestillinger som Vinter, Svevn og Melancholia, i sistnevnte også som medregissør. Røger fikk Nationaltheatrets Venners Pris i 2002 og Heddapris for beste mannlige hovedrolle i 2006.

Camilla Spidsøe (f. 1977) har studert ved Statens Balletthøgskole og ved Centro Internazionale de Danza de Madrid. Hun var ansatt ved Nasjonalballetten i Oslo i perioden 1997–2003 og samarbeidet der med koreografer som Jiri Kilyan, Paul Lightfoot, Jo Strømgren, Kjersti Alveberg og Mats Ek. Hun ble ansatt ved Carte Blanche høsten 2003 og har der blant annet hatt roller i Ina Christel Johannessen I lie, I speak, samt i Ingun Bjørnsgaards Piken og døden.

Norsk kritikerlag er medlemsorganisasjon for norske kritikere og ivaretar medlemmenes faglige og økonomiske interesser. Laget skal fremme kritikkens kvalitet og uavhengighet.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev