Ellen Fullmann (Foto: promo Ny Musikk)

Klang – Rom – Stillhet

Ellen Fullmans turne i Norge er godt i gang. Fredag kan man oppleve henne i Trefoldighetskirken, blant annet i samspill med Lene Grenager, før ferden går videre til Tromsø i neste uke.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ny Musikk har invitert lydkunsteren Ellen Fullman og hennes unike Long String Instrument til Norge. Etter en utsolgt konsert under Stavanger Kammermusikkfestival søndag, holdt Fullman seminar for studenter og andre interesserte på NMH i går kveld. Fredag 22. august spenner hun opp strengene i Trefoldighetskirken i Oslo og spiller sammen med cellisten Lene Grenager.

Dette er Ellen Fullmans føste besøk i Norge, og under konserten på Tou Scene i Stavanger spilte hun blant annet en duett med festivalkomponist Nils Henrik Asheim. I Trefoldighetskirken vil man i tillegg til hennes egen komposisjoner få oppleve en duett med komponisten og improvisasjonscellisten Lene Grenager.

Under gårsdagens seminar fortalte Fullman om utviklingen av sitt Long String Instrument og spilte utdrag fra tidligere konserter og innspillinger.

Konsertene er en del av Ny Musikks prosjekt Klang – Rom – Stillhet, et prosjekt som har som mål å gi publikum en poetisk, kontemplativ opplevelse i en ellers overfylt hverdag. Fullman er kjent for installasjonen The Long String Instrument, som består av strenger trukket opp i et stort rom, med et mål på 1,5×16 meter. Fullman går rundt inne i instrumentet og fremfører en langsom, nesten eterisk performance basert på overtoner.

Ellen Fullman har turnert verden rundt med The Long String Instrument. Hun har blant annet samarbeidet med The Kronos Quartet, The Deep Listening Band og cellisten Frances-Marie Uitti. Fullmans musikk har blitt utgitt på Apollo Records, New Albion, XI og Periplum.

Etter konserten i Trefoldighetskirken på fredag reiser Ellen Fullman til Tromsø og Ishavskatedralen.

22 .august kl 20.00 Trefoldighetskirken, Oslo 100,- gratis for Ny Musikks medlemmer
28. august kl. 19.30 Ishavskatedralen, Tromsø 100,- gratis for Ny Musikks medlemmer

Mer om Ellen Fullman finner du her. Det er Ny Musikk som melder dette i dag.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev