Kate Pendry

Kate Pendry: Forestillingen om det onde barnet

Black Box trosser foreløpig kuttet i støtten fra Oslo kommune, og leverer nok et solid innslag i sitt vårprogram. Denne gang dreier det seg om Kate Pendrys omstridte forestiling «Tales From A Wicked Child», som vakte mye debatt da den ble vist i BIT Teatergarasjen i Bergen i januar. Nå spilles stykket i Black Box’ lille sal fra torsdag 11. mars til søndag 14. mars. Her stiller performance-artisten Pendry bl.a. spørsmålet: Er det uskyldige barnet så uskyldig, og det skyldige barnet så skyldig som vi liker å tro?

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Slik tilfellet ofte er med konfronterende og engasjert kunst, har Kate Pendrys nyeste performance, «Tales From a Wicked Child», provosert og vakt debatt der den har blitt vist.

Denne uken presenteres forestillingen i Oslo, og Black Box Teater ser frem til å invitere Oslopublikummet til selv å komme og oppleve stykket på Lille scene.

I «Tales From a Wicked Child» undersøker Kate Pendry hvordan samfunnet generelt – og tabloidjournalismen i særdeleshet – forholder seg til myten om den uskyldige barndommen. Ville det være riktig å anta at Adolf Hitler var ond allerede som barn? Er det uskyldige barnet så uskyldig, og det skyldige barnet så skyldig som vi går og tror?

Under forestillingen kan publikum gå fritt omkring i en installasjon som viser portretter av kjente og ukjente mennesker som barn. Her inviteres man til en mørk gjettelek: Hvem av disse barna vokste opp til å bli karakterisert som gode mennesker, hvem vokste opp til å bli onde – og hvem vokste ikke opp i det hele tatt? Blant barneportrettene finner vi bl.a. George W. Bush, Anne Frank, Teena Brandon, Prinsesse Diana og Charles Manson.

”Three of these children were killed
Five of these children killed other children
Two of them grew up to be famous ’a’ celebrities
… and two of them grew up to be normal… just like you and me.
Can you tell which is which?”

Engelske Kate Pendry har bodd i Norge siden 1995, og arbeider innenfor ulike media. Hun har de senere årene markert seg sterkt i det norske scenekunstmiljøet med sine personlige og konfronterende performance-forestillinger, og hennes karakteristiske sorte humor fanger og utfordrer et bredt publikum.

Black Box Teater presenterte også høsten 2003 Kate Pendry, da med forestillingene «Peepshow Marilyn» og «Sex in the War Zone», som begge vakte stor begeistring. Hun mottok Danse- og Teatersentrums Scenekunstpris 2003 for «Sex In The Warzone», samt RadiOrakels pris for ”Årets Kvinne 2003”.

Forestillingen spilles på engelsk, og spilles fra torsdag 11. mars til søndag 14. mars, alle kvelder kl. 20.30.

«Tales From A Wicked Child» er støttet av Norsk kulturråd, Nettverk for scenekunst og NBK. Du kan lese mer om Kate Pendrys prosjekter på nettstedet www.deaddiana.com.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev