Musikk av Henrik Ødegaard, sunget av Vox Clamantis, kom på plate i juni.

Kanonstart på festivalen

En av de faste installasjonene under hele Ultimafestivalen er «Embryonic», som er utstilt på Festningsplassen rett utenfor Akershus Festning.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Ultima ble startet for å gi publikum en opplevelse det ikke hadde fra før gjennom bedre kjennskap til den nye musikken. I løpet av festivalens første 9 år har Ultima maktet å komme ut til bortimot 100.000 mennesker med disse konsertprogrammene. Fortsatt er konsertprogrammene og installasjonene til festivalen kjent for å være spesielle.

Torsdag 5. oktober startet konferansen Kunsten å leke i den digitale tidsalder, og denne fortsetter også i morgen. Det er fortsatt mulig å bli med på konferansens andre dag.

Vi skal her likevel konsentrere oss om installasjonen EMBRYONIC, som vil være på plass under hele Ultima 2000:

Når du beveger deg inn i det sfærisk formede rommet kommer du inn i en verden av underlige svevende former og vesener som skifter i en tilsynelatende uendelig prosess. I dette rommet er i tillegg lyset i kontinuerlig forandring. Elektronisk musikk/lydbilder komplementerer billedverdenen som utfolder seg i rommet. Du befinner deg i urhavet der alt liv hadde sin begynnelse.

I løpet av de 4 milliarder årene hvor det har eksistert liv på jorda, har livsformer utviklet seg i form av mikroorganismer. Disse utgjør grunnlaget for alt avansert liv som har oppstått senere, vi bærer på en måte med oss evolusjonen som en del av vår egen kropp. Mange av disse formene er svært fascinerende og vakre og har inspirert til å fantasere rundt Urhavet og de første livsformene. Etter hvert som urdyrene utviklet sine bevegelsesmønstre, fikk de større tilgang på føde, som påvirket evolusjonen. På samme måte er Embryonic-prosjektet i kontinuerlig utvikling, deltakerne høster nye erfaringer, erverver mer kunnskap og utvikler sin kunst/viten i en pågående prosess av indre vekst.

Det tverrfaglige samarbeidsprosjektet består av en rekke personer med bakgrunn fra forskning innen paleontologi, mikrobiologi, billedkunst, 2D- og 3D- animasjon, film, musikk, Internett, lys, programmering, styringsmekanismer, interaktivitet, teknisk kompetanse og arkitektur.

EMBRYONIC ersom nevnt åpen for tilskuere og tilhørere under hele festivalen: fra 17 – 21 hverdager, fra 13 – 19 lørdag og søndag.

Besøkende kan godt legge visitten sin innom til litt sen kveldstid, for slik å få en bedre visuell opplevelse av installasjonen.

Hjertelig velkommen!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.