Ultima logo

Ultima Festival 2000

Fra 5. til 15. oktober skal Ultima Festival 2000 presentere et bredt spekter av samtidsmusikk. Vi kommer grundig tilbake med omtaler av både enkeltarrangementer og artister, men kan alt nå gi dere en liten appetittvekker.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Ultimafestivalen er landets største festival for samtidsmusikk og relaterte kunstarter. I år er det 10. gang Ultima arrangeres, noe som bl.a. skal markeres med både lydinstallasjoner, film, operaer, danseforestillinger og urfremføringer av norske verker.

Finsk festivalkomponist
Ultima 2000 innledes med den internasjonale konferansen «Kunsten å leke i den digitale tidsalder». Under åpningskonserten fredag 6. oktober vil Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av Christian Eggen urfremføre bl.a. verker av Jon Øivind Ness og Asbjørn Schaatun. Det blir også fremføring av «Graal Théâtre» av den finske komponisten Kaija Saariaho. Saariaho er årets festivalkomponist, og skal selv være til stede i løpet av festivalen.

Et mangfold av uttrykk
Det blir hele 24 urpremierer, 28 konserter, 2 operaer og 2 danseforestillinger i løpet av årets Ultimafestival. Det blir bl.a. urpremiere på operaen «Nokon kjem til å komme»av duoen Knut Vaage og Jon Fosse, samt premiere på konsertdramaet «Cassandra» av Olav Anton Thommessen. Vi kan ellers nevne gjestespill med Reigakusha fra Tokyo, samt danseforestillingen The Afternoon and the Others av Ingun Bjørnsgaard. Det blir videre en danseforestilling med Dans Design kalt «Renverser l’espace», som er et samarbeid med den eksperiementelle norske musikkgruppen SPUNK.

Lyden av byen
Ellers vil en rekke lydinstallasjoner være med å sette sitt preg på Oslo og omegn i den tiden Ultima Festival 2000 varer. Installasjonene finnes bl.a. på Akershus Festning, i foajeen på Oslo Konserthus og ved Henie Onstad Kunstsenter. Årets Ultima Film er i sin helhet viet dans for kamera, og foregår på Filmens Hus søndag 8. oktober.

Alt dette vil nettavisen Ballade selvsagt komme nærmere tilbake til. Vi anbefaler våre lesere å se innom oss i ukene fremover, og henviser ellers også til Ultimas egne nettsider for en nærmere presentasjon av programmet.

www.ultima.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.