Oslo Filharmoniske Orkester

– Ingen mistillit i Filharmonien

En lengre periode med interne stridigheter om blant annet lønnsforhold kuliminerte med et hektisk styremøte for Oslo Filharmoniske Orkester i går. Musikerne ønsket direktør Trond Okkelmo avskjediget, og uttalte at de ikke hadde noen tillit til direktøren som har sittet i sjefsstolen siden 80-tallet. Men nå har den kritiske vinden snudd. Etter gårsdagens møte er partene etter sigende kommet fram til en eniget, og Okkelmo blir sittende.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er kun varamann Eric Cameron og eks-Statoil-sjeg Arve Johnsen som uttaler seg til pressen i denne saken. Hverken representanter for musikerne eller andre i styret er tilgjengelig for kommentar. Til pressen hadde Cameron følgende kommentar etter styremøtet i går.

— Styret har ikke diskutert noe mistillitsforslag mot direktøren. Det har ikke vært noe tema, og det er heller ikke fremmet mistillitsforslag i styret.

Til Aftenposten kunne Cameron også fortelle at styret i stedet hadde brukt tiden på å nedsette et tremannsutvalg som skal foreta en grundig gjennomgang av organisasjonen.

Det var NRK Kulturnytt som i gåt meldte om musikernes entydige frustrasjon over direktør Okkelmo. Han skal tidligere ha lovet musikerne en økning av lønnsnivået, men da Okkelmo nylig gikk inn for at varslede ekstrabevilgninger til orkesteret ikke skulle benyttes til å dekke lønnskostnader, kokte det over for musikerne. Musikernes misnøye skal også ha kommet som en følge av at Okkelmo har tatt kunstneriske beslutninger som han ikke har hatt fullmakt til. En musiker skal sågar i forkant av gårsdagens møte ha uttalt at Okkelmo rett og slett er feil mann i jobben.

Nå har imidlertid stormen tilsynelatend stilnet. Styret har gitt de frittalende musikerne munnkurv, og Okkelmo kan gå julen trygt i møte, vel vitende om at han vil sitte trygt i sjefsstolen også i det nye året.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev