Grete Pedersen (Foto: CF Wesenberg)

Grete Pedersen får fem nye år i Solistkoret

Styret i Det Norske Solistkor har fornyet åremålsavtalen med sin kunstneriske leder, professor Grete Pedersen, i fem nye år fra juli 2019.

Kalender

Breathe

16/10/2021 Kl. 20:30

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

I 2020 har Pedersen dirigert Norges fremste og et av Europas mest anerkjente kor i 30 år. Samtidig feirer Det Norske Solistkor sitt 70-årsjubileum, skriver Solistkoret i en pressemelding.

«Grete Pedersen har sammen med sangerne bidratt til å gjøre Solistkoret til et stadig bedre kor. Modellen med profesjonelle solister som bruker mye av sin tid sammen i et kor, er unik. Grete Pedersen bidrar til å gjøre Solistkoret til ‘Hele Norges kor’, samtidig som det holder høy internasjonal klasse», sier Knut Olav Åmås, styreleder for Det Norske Solistkor.

Den da 29 år gamle Grete Pedersen overtok som kunstnerisk leder i 1990 for Knut Nystedt, som grunnla koret i 1950. Hun er internasjonalt anerkjent og en ettertraktet gjestedirigent blant Europas ledende kor.

– Solistkoret har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, og dette må først og fremst tilskrives Gretes enestående innsats, sier Ingvild Skaatan, daglig leder for Det Norske Solistkor.

– Vi er veldig glade for å kunne fortsette arbeidet med henne og videreføre det høye nivået koret har nå», .

Pedersen skal dirigere Solistkoret under Vinterfestspillene på Røros 14. og 15. mars, og under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 28. mars.

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun regnes som en pioner i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Pedersen startet Oslo Kammerkor i 1984, og dirigerte dem i 20 år. Som gjestedirigent er hun ettertraktet verdensvidt, og hun gjester jevnlig de profesjonelle korene i Europa. Hun er professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole.

Det Norske Solistkor er et av Europas ledende vokalensembler. Koret ble etablert i 1950, og består av 26 profesjonelle sangere. Det Norske Solistkor har de senere årene hatt konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland samt samarbeid med en rekke norske orkestrene og internasjonale toppensembler. Utgivelsen Bach: The Motets ble i 2018 hedret som «Årets korutgivelse» av franske Diapason, magasinet for klassisk musikk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev