Kulturrådets direktør Kristin Danielsen (Foto: Marta Anna Løvberg)

Kristin Danielsen fortsetter som direktør for Norsk kulturråd

Åremålet forlenges med seks nye år, og Danielsen fortsetter som direktør for Kulturrådet fram til 2028.

Kalender

Ås jazz – en liten jazzfestival

27/01/2023 Kl. 12:00

Viken

Spins, Trills & Glides: NMK & Alessandra Rombolá

28/01/2023 Kl. 18.00-19.30

Oslo

Taffelmusikk!

28/01/2023 Kl. 20:00

Oslo

Danielsen ble direktør for landets største kulturinstitusjon i 2016. Nå har Kultur- og likestillingsdepartementet forlenget åremålet, og Kristin Danielsen leder virksomheten også i den kommende 6-årsperioden.

– Vi i regjeringa er glade for at Danielsens åremål er forlenga, og vi vi ser fram til å fortsette det tette samarbeid, slik at Norsk kulturråd fortsatt kan gi oss et godt faglig grunnlag for utvikling av kulturpolitikken, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding fra departementet.

Norsk kulturråd er en statlig virksomhet som har hele landet som virkeområde, og har kontorer både i Trondheim og Bodø, i tillegg til i Oslo. Virksomheten forvalter en rekke oppgaver på vegne av Kultur- og likestillingsdepartementet, og er sekretariat for de kollegiale organene som styrer Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde og Statens kunstnerstipend.

– Kristin Danielsen har ledet Norsk kulturråd gjennom en stor omstillingsprosess, og under hennes ledelse har Norsk kulturråd håndtert nye og omfattende oppgaver. Med sin brede erfaring fra kunst- og kulturfeltet, både som utøvende kunstner og som leder av flere kulturvirksomheter, er jeg sikker på at Danielsen vil fortsette å videreutvikle Norsk kulturråd til et tidsriktig kulturpolitisk organ for hele landet, sier Trettebergstuen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev