Nordland Musikkfestuke_publikum

Fra Nordland til London

I 2009 skal Nordland Musikkfestuke gjenskape to av festivalens høydepunkter i London.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Målet med dette prosjektet er å lansere Nordland og Nordlands kulturliv i et internasjonalt marked, heter det i en melding fra festivaldirektør Rolf-Cato Raade:

— Den unike kombinasjonen av kultur og natur som presenteres under Nordland Musikkfestuke vekker interesse langt utenfor Bodø. Dette ønsker vi å utnytte ved å vise fram festivalen i sentrum av europeisk kulturliv. Vi kan ikke ta med oss naturen til London, så vi må nøye oss med å presentere Nordland gjennom musikken. Vi ønsker å vise noe av det festivalen tilstreber, vi vil presentere unike samarbeidsprosjekter mellom lokale og internasjonale kunstnere.

Festivalen flytter følgende prosjekter fra Bodø til London, med følgende begrunnelse fra festivalen selv:

Bodø Sinfonietta med Christian Lindberg
— Bodø Sinfonietta har vært en sentral aktør i Nordland Musikkfestukes program de senere år. Byens eget profesjonelle ensemble har hatt en meget positiv utvikling siden starten i 1999, og er et naturlig valg når vi skal presentere festivalen i utlandet. I 2009 har vi vært så heldige å få med oss Christian Lindberg som komponist og dirigent. Lindberg er en levende legende som trombonist. Han har urfremført over 300 verk, og har gitt ut 70 solo CD utgivelser. Han er også en meget anerkjent komponist og dirigent.

Jan Gunnar Hoff med band
— Nordland Musikkfestuke har bestilt et nytt verk fra Jan Gunnar Hoff til 2009. Etter suksessen med JGH group og Mike Stern i 2006, ønsker vi å koble Hoff til et knippe kjente og dyktige musikere fra inn- og utland. Disse vil bekjentgjøres på et senere tidspunkt.

Konsertene finner sted på velrenommerte Cadogan Hall – hvor kjente ensembler som Royal Philharmonic Orchestra og Brodsky Quartet holder til.

Nordland Musikkfestuke har vært i møter med BBC og den norske ambassaden, og vil i tiden fremover søke samarbeid med sentrale aktører i Bodø, Nordland og England.

Konsertene skal arrangeres fra 15. – 17. oktober 2009

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev