Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

FMKV med urfremføring

Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) spiller onsdag 15. mars på Borealisfestivalen i Bergen. På programmet står nyskrevet musikk av Jon Øivind Næss samt et verk av festivalkomponist Georg Friedrich Haas.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Musikkfestivalen Borealis ble arrangert for første gang i 2004. Etter en turbulent start har festivalen etablert seg som en viktig arena for samtidsmusikken i landets nest største by.

Forsvarets Musikkorps Vestlandet deltar i år for andre gang. I år skal korpset urframføre en klarinettkonsert av komponisten Jon Øivind Næss. I tillegg står musikk av festivalkomponist Georg Friedrich Haas på tapetet.

Dirigent er Peter Szilvay, og solist er Rolf Steinar Borch.

Sistnevnte kan fortelle at dette sannsynligvis er første gang det er blitt skrevet et originalstykke for klarinett og korps i Norge:

— Jeg ser veldig fram til å samarbeide med Jon Øivind Ness igjen, forteller Rolf Borch, som ikke legger skjul på at nettopp Næss står høyt på listen over egne favorittkomponister.

Klarinettisten har også erfaring med FMKV fra før og har bare lovord å komme med:

— De er kjempegode musikere, sier Borch.

Svært begeistret

Entusiastisk er også Nicholas H. Møllerhaug, kunstnerisk leder for Borealisfestivalen. Han er svært glad for å få besøk av FMKV og skryter av samarbeidet med korpset og ikke minst programkomiteen:

— Det har vært svært viktig for oss å få FMKV med på laget, forteller Møllerhaug, som mener korpset holder et unikt høyt nivå.

Over oppvask

Korpssjef Tom Nätt er spent foran festivalen. Han mener det har skjedd mye positivt med Borealis etter den offentlige oppvasken for noen år tilbake. Nätt forteller at det generelt er viktig for FMKV å delta på festivaler.

— På slike arrangementer blir vi møtt av et kompetent og sakkyndig publikum, sier korpssjefen som kan opplyse om at FMKV denne våren deltar tre festivaler; Borealis, Festspillene og Bergenfest.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev