Miriam Helms Ålien (Foto: Mads Suhr Pettersen)

FESTIVALTA – første kammermusikkfestival i Finnmark

Alta-fiolinist Miriam Helms Ålien starter opp drømmefestival i hjembyen i februar.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

14.-16. februar 2020 inviterer fiolinist og altajente Miriam Helms Ålien til FESTIVALTA, den første kammermusikkfestivalen i Finnmark.

– Som den aller første festivalen i sitt slag nord for Harstad, satser FESTIVALTA friskt fra starten av med et internasjonalt stjernelag av artister, alle kjent for sin kompromissløse liv og død-holdning til musikken som formidles, forteller den kunstneriske lederen Helms Ålien i en pressemelding.

Festivalens kunstneriske leder har fått med seg den britiske fiolinisten Alexander Sitkovetsky, den franske cellisten Bruno Philippe, bratsjist Dana Zemtsov fra Nederland og cellist Eckart Runge (fra Artemiskvartetten, Tyskland), i tillegg til hjemlige navn; bratsjist Eivind Ringstad og pianist Nils Anders Mortensen fra Nord-Norge.

– Det å få presentere artister av dette kaliberet allerede i første utgave av festivalen gjenspeiler ambisjonene vi har, og jeg merker på responsen allerede før den offisielle lanseringa at folk virkelig får opp øynene for hva vi får til her i nord, sier Helms Ålien.

Festivalen kommer til å ha hovedbase i Nordlyskatedralen Alta kirke, og på programmet står blant annet åpningskonserten «Nordlysets klang – fantasi eller virkelighet?», nattkonsert med Bach og showkonserten «Fra Händel til Hendrix».

– Med FESTIVALTA får Norge et noe uventet tilskudd på festivalstammen. Finnmark er full av kontraster og tilsynelatende motsetninger; vi er hardhausa følelsesmennesker, med både store temperament og hjerte for både lokalsamfunn og gjester. Koblet med den beste musikken blir det kanon, og i februar er alle velkomne nordover til en klassisk festivalhelg helt utenom det vanlige, forteller hun.

FESTIVALTAs formelle arrangør er Alta Kammermusikkforening.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev