Lene Grenager (foto: Lisbeth Risnes)

Fem uroppføringer på Parkteatret

Det blir hele fem uroppføringer når Ny Musikks Komponistgruppe og Affinis-ensemblet urfremfører verker av Magnar Heimdal, Risto Holopainen, Henrik Marstrander, Bjørn Thomas Melhus og Tage Tysland på Parkteatret i Oslo i kveld, onsdag. Det vil i tillegg bli spilt et stykke av komponisten Lene Grenager.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Under overskriften «5 + 1» presenterer Ny Musikks Komponistgruppe «fem urfremføringer – en ikke» på Parkteatret i hjertet av Grünerløkka i kveld, 1. juni.

Affinis urfremfører her verker av NMK-komponistene Magnar Heimdal, Risto Holopainen, Henrik Marstrander, Bjørn Thomas Melhus og Tage Tysland, samt verket «Attitude» av Lene Grenager. Det sistnnevnte verket ble for øvrig av komponistkollega Jon Øyvind Ness omtalt som «et av de fineste stykkene jeg har hørt fra en norsk komponist de siste årene» her i Ballade.

Konserten er produsert av Ny Musikks Komponistgruppe, og støttet av Det norske komponistfond, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Norsk Komponistforening og Norsk Kulturråd.

Affinis er et syvmanns samtidsensemble som ble startet i 1990, og har norsk musikk som programprofil. Affinis har bestilt og urframført verker av bl a Mark Adderley, Ragnhild Berstad, Eivind Buene, Lene Grenager, Lars Petter Hagen, Henrik Hellstenius, Kaare Dyvik Husby, Bjørn Kruse, Gisle Kverndokk, Rune Rebne, Helge Sunde.

Affinis betyr «ved grensen», eller «i grenseland». – Derfor kan det også dukke opp andre godbiter på repertoaret, som f.eks kan minne om Tom Waits, Suzanne Vega eller The Residents, skriver ensemblet på sine egne hjemmesider. Ensemblet består av fire blåsere, gitar, slagverk og piano.

Affinis gir ellers konserter i inn- og utland, lager sceniske musikkproduksjoner, utgir CDer og gjennomfører prosjekter av ulik art, bl.a. rettet mot barn og unge. Ensemblet har holdt konserter på Island, i Sverige, Tyskland og Belgia, og deltatt ved flere festivaler i Norge – deriblant Ultima, Music Factory og Trondheim Kammermusikkfestival.

Program:

*
Lene Grenager – Attitude
*
Magnar Heimdal – Chase (urframføring)
*
Risto Holopainen – Faustroll-etyd (urframføring)
*
Henrik Marstrander – Pin Cushion (urframføring)
*
Bjørn Thomas Melhus – Snøskred (urframføring)
*
Tage Tysland – Exposition and Synthesis (urframføring)

Tid og sted: Onsdag 01. juni 2005 kl. 19.30 på Parkteatret, Oslo.

Billettpris: 100/80, gratis entré for medlemmer av Ny Musikk

Ny Musikks Komponistgruppe (NMK) er en faggruppe for yngre komponister i etableringsfasen. De omtaler seg selv som «en dynamisk og uforutsigbar størrelse i norsk musikkliv, som fremmer de spesielle egenskapene og særtrekk som den aktive medlemsmassen representerer».

— NMK tar hensyn til det enkelte medlems interesser både faglig og økonomisk. Vi arrangerer flere konserter, workshops og faglige fora hvert år, samt formidler bestillingsverk til medlemmene. Komponistgruppen har utgitt 2 CDer på Ny Musikks platemerke Albedo, og en tredje er på trappene, forteller Petter S. Kragstad i anledning av denne konserten.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev