ter Jung sekstett

Samtidshelg i Oslo

I helgen kan du legge ut på samtidsmusikalsk turné i Oslo. Lørdag har slagverkeren Håkon Stene sin eksamenskonsert på Norges Musikkhøgskole. Søndag på dagtid markerer Affinis Ensemble slippet av sin nye CD «Anatomic Notebook» på Kunstindustrimuseet, og om kvelden er ter Jung sekstett samlet igjen for første gang på lenge på Parkteatret, hvor de også har med seg forfatteren Ove Røsbak. Søndag kan du også høre asamisimasa i Kulturkirken Jakob.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Håkon Stene er medlem av samtidsensemblet asamisimasa, og er også den ene halvdelen av slagverkduoen Twine. I Lindemansalen lørdag spiller han Kaija Saariahos ”Six Japanese Gardens”, Helmut Lachenmanns ”Intérieur I”, Franco Donatonis ”Omar”, James Woods ”Rogosanti” og slovensk-franske Vinko Globokars verk ”Ombre”.

Forrige uke la Affinis Ensemble musikk til åpningen av Eero Arnio-utstillingen ”Popfantasier og sittende dagdrømmer” i Kunstindustrimuseet. På søndag kommer de tilbake til samme sted med en konsert som markerer utgivelsen av deres nye CD. Den har fått navnet ”Anatomic Notebook”. På konserten byr Affinis på verker av Rune Rebne, Eivind Buene og en urframføring av Lene Grenager. Affinis ble dannet i 1990 av sju unge musikere som ville spille samtidsmusikk.

Lørdag kveld kommer fiolinisten Lars Erik ter Jung til Parkteatret med sin ter Jung sekstett. De vil spille verker av Ketil Hvoslfe, Knut Vaage, Alfred Schnittke og Nils Henrik Asheim. Knut Vaages verk, «Endelig», er skrevet over seks tekster av Ove Røsbak. Røsbak vil selv lese tekstene i dette verket, og han vil også lese utvalgte egne tekster til den russiske komponisten Alfred Schnittkes stryketrio. Sekstetten består av Lars Erik ter Jung og Frode Larsen på fiolin, Catherine Bullock og Bendik Foss på bratsj og Øyvind Gimse og Emery Cardas på cello. I tillegg vil fiolinisten Christina Dimbodius medvirke på Knut Vaages verk, når Lars Erik ter Jung tar dirigentpinnen.

Forfatteren Ove Røsbak er født i Furnes på Hedemarken i 1959. Røsbak debuterte som forfatter med Lævandes dikt i 1978. Hans forfatterskap har en sterk forankring i hjembygda og Hedmark, både tematisk og språklig. Røsbak har også skrevet flere biografier, blant annet om Rolf Jacobsen, og sist i 2002 om Nordens dronning Margrete I.

Lars Erik ter Jung studerte fiolin med Leif Jørgensen i Oslo, Max Rostal i Sveits og Camilla Wicks i USA. Han var i flere år konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester. Siden 1994 har ter Jung vært frilanser og etter hvert også stadig mer aktiv som dirigent.

Tidligere nevnte asamisimasa deler også en konsert i Kulturkirken Jakob søndag 6. juni kl. 19.00 med Håkon Nystedts vokalensemble. Asamisimasa spiller musikk av Alban Berg, Fredrik Högberg, Kent Olofsson,Vinko Globokar og Chris Dench; i tillegg kommer korverk av Håkon Nystedt, Vagn Holmboe og Josquin Desprez under ledelse av Håkon Nystedt selv.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.