Carter-ensemble/Foto: C.F.Wesenberg

Feirer Elliott Carter

I forbindelse med den amerikanske komponistens 100-årsjubileum, har cellist Johannes Martens sammen med en rekke andre musikere spilt inn et utvalg av hans komposisjoner.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Aaron Copland sa om Elliott Carter at han var en av Amerikas fremste skapende kunstnere, mens Stravinsky kalte hans orkesterverker for mesterstykker. Han har mottatt alle de høyeste priser musikklivet tilbyr, og er internasjonalt anerkjent som en av vår tids ledende komponister, både som viderefører og fornyer av den klassiske musikktradisjonen.

Plateselskapet 2 L beretter om den stadig aktive komponisten at han i sin barndom kunne sykle ned hele Manhattan uten å treffe en eneste automobil, i sterk kontrast til dagens konstante kaos.

”Han reiste til Europa like før og like etter både første og andre verdenskrig, og så de katastrofale følgende av disse. Han har følt på kroppen behovet for fremveksten av en musikk som gjenspeiler mennesket i lys av den moderne verden. Gjennom hele sitt liv har han vært en våken observatør, og hans livsverk fremstår som en hyllest til mennesket”, skriver 2L.

På denne utgivelsen presenterer Johannes Martens samt medmusikere et spenn på 50 år i Carters verkliste. Blant annet finner man komponistens berømte cellosonate fra 1948, ”Elegy” for strykekvartett fra 1946, samt en rekke stykker for solo, duo, trio og kvartett fra 1980 og frem til i dag.

Om utøverne

Johannes Martens er ansatt som cellist i Oslo Filharmoniske Orkester og har gjestet som solocellist i Kringkastingsorkestret og Den Norske Operas Orkester. Tom Ottar Andreassen er solofløytist i Kringkastingsorkestret og Det Norske Kammerorkester. Andjei Maevski kommer opprinnelig fra Khasakstan, og er alternerende soloklarinettist i Den Norske Operas Orkester. Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er en etterspurt konsertpianist og kammermusiker, mens Anders Kjellberg Nilsson har gjort seg bemerket som en av våre mest lovende unge fiolinister. Yi Yang kommer opprinnelig fra Kina og jobber nå som konsertmester 3 i Kringkastingsorkestret. Anders Rensvik er ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester.

Platen blir lansert 17. august i Gamle Aker Kirke, under en konsert på Oslo Kammermusikkfestival.
Den amerikanske komponisten Elliott Carter fyller 100 år den 11. desember 2008.

Det er 2 L som melder dette i dag.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev