Maja S. Kjelstrup Ratkje

«Faces»: ny norsk samtidsmusikk på CD

Oslo Sinfonietta og Albedo inviterer til konsert og plateslipp onsdag 29. november. Det blir fremføring av verker av Eivind Buene og Asbjørn Schaathun, mens albumet «Faces» byr på musikk av Bendik Hagerup, Trond Reinholdtsen, Eivind Buene, Lars Petter Hagen og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

På Cosmpolite i Møllergata 26 i Oslo vil Oslo Sinfonietta under ledelse av Christian Eggen fremføre et verk skrevet av ensemblets egen huskomponist, samt en moderne klassiker i norsk samtidsmusikk. På programmet står Eivind Buenes ” Exposé/Intermezzo/Symposium” og Asbjørn Schaathuns ”Actions, Interpolations and Analyses”. Solister er Marion Walker på engelsk horn, Bjørn Rabben på slagverk, Bjarne Sakshaug på piano og Terje B. Lerstad på bassklarinett. Forestillingen begynner klokken 21, og koster henholdsvis kroner 120,- og 80,.

Litt senere samme kveld blir det fri entré, da Ny Musikks plateselskap Albedo skal feire Oslo Sinfoniettas nye CD ”Faces”, som byr på musikk av Bendik Hagerup, Trond Reinholdtsen, Eivind Buene, Lars Petter Hagen og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Forfatter Svein Jarvoll har skrevet booklet-teksten til CDen – tekster som har en høy egenverdi, og går utenpå den tradisjonelle verkskommentaren. Jarvoll vil også lese opp egne tekster under plateslippet. Ellers blir det fremføringer av amputerte verk, tegneserier og installasjon med highlights fra CDen laget i samarbeide med NoTAM, samt platespinning ved DJ Upper Rooms.

Hagerup, Reinholdtsen, Buene, Hagen og Kjelstrup Ratkje tilhører alle en generasjon komponister som er født i løpet av 70-tallet. Alle fem er aktive i ulike grupper, organisasjoner og tidsskrifter som opererer som dynamiske og uforutsigbare størrelser i norsk musikkliv, og har gjort seg bemerket både musikalsk og som deltakere i den offentlige debatten. ”Faces” er med andre ord et hørbart bevis på særegen og rykende fersk norsk samtidsmusikk.

De fem stykkene fremføres med frisk energi av Oslo Sinfonietta – det eldste eksisterende samtidsmusikkensemble i Norge, bestående av flere av landets fremste musikere. Christian Eggen er ensemblets kunstneriske leder, og dirigerer samtlige av stykkene på ”Faces”.

Følgende verk blir å høre på ”Faces”, som distribueres av Musikkoperatørene:

Bendik Hagerup: Confusion Worse Confounded
Trond Reinholdtsen: Psalm (Narrative Studies)
Eivind Buene: Deaths and Entrances
Lars Petter Hagen: Nudes
Maja Solveig K. Ratkje: Waves IIb

Ny Musikk har dessuten opprettet en egen hjemmeside, som vil være operativ fra 29. november, der man finner mer informasjon om utgivelsen og komponistene. Denne siden finner du ved å trykke deg videre her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.