Edvard Grieg 2

Edvard Grieg får egen gate i Leipzig

Det norske konsulatet i Leipzig bringer i dag en riktig gladnyhet for den norske selvfølelsen. Byparlamentet i Leipzig har gått inn for at Edvard Grieg skal æres med en egen allé i den tyske messebyen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det norske konsulat i Leipzig kunne i går forkynne at et forslag om å ære den store, klassiske norske komponisten med en egen gate nylig gikk gjennom hos byens myndigheter.

Edvard Grieg Allee vil offsielt bli åpnet klokken 14 tirsdag 5. mars 2002, med en rekke norske notabiliter til stede. Navnevalget er en understrekning av det gode forholdet som vår mest kjente komponist hadde til Leipzig, der han studerte ved konservatoriet i årene 1858 til 1862. Leipziger Konservatorium rommer i dag høgskolen for musikk og Theater Felix Mendelssohn-Bartholdy. Edvard Grieg pleide også tette kontakter med miljøet i byens gamle, ærverdige konserthus, der hans første Peer Gynte Suite fikk sin urfremførelse i 1888.

Nesten hele Griegs kompositoriske produksjon ble i sin tid utgitt hos Verlag C.F. Peters Leipzig, og også i forlagshuset i Talstraße 10 var nordmannen en flittig gjest. Under innvielsen av Edvard Grieg Allee vil det bli fremført flere av Griegs stykker, for anledningen spilt av en blåserkvartett fra nettopp Hochschule für Musik- und Theater Leipzig.

Og som det heter seg i pressemeldingen fra det norske konsulatet: «Alle Einwohner und Gäste der Messestadt sind herzlich eingeladen, an der feierlichen Einweihung der Edvard-Grieg-Allee am kommenden Dienstagnachmittag teilzunehmen.»

Om du skulle føle for å oppdatere deg litt på Edvard Griegs liv og levned, foreslår vi en liten tur til nettsidene til Troldhaugen, som du finner her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.