Ellen Ugevik (Foto: Ingvild Holm)

Eir Inderhaug og Ellen Ugelvik til Polen

Den norske sopranen Eir Inderhaug og samtidspianisten Ellen Ugelvik blir med når statsminister Kjell Magne Bondevik besøker Polen den 18. og 19. oktober. Begge musikerne er en del av Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk, og stiller denne gang med Edvard Grieg og Lasse Thoresen på programmet. Søndag formiddag kan Ugelvik også oppleves ved klaveret under Ultimafestivalen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den 19. oktober holder statsministeren en mottagelse for polske politikere og næringslivstopper. Der skal Inderhaug og Ugelvik framføre utvalgte musikkeksempler fra Edvard Griegs «Haugtussa» og verket «Solospill» av den ledende norske samtidskomponisten Lasse Thoresen.

Eir Inderhaug omtales av Rikskonsertene som en kritikerrost operasanger med «stort dramatisk talent og en total tilstedeværelse på scenen».

Nå er hun engasjert ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, og har tidligere vært knyttet til Oper Nürnberg. I 2003 ble hun valgt ut til å være med i Rikskonsertenes prestisjetunge lanseringsprogram INTRO-klassisk. Eir Inderhaug vant også Talentiaden på NRK1 i 1991.

Samtidsmusikk har hatt et sterkt fokus i pianist Ellen Ugelviks karriere så langt. Hun er født i Bergen og har studert ved Griegakademiet, konservatoriet i Amsterdam og Hochschule für Musik i Leipzig.

Ellen Ugelvik ble plukket ut til å delta i Rikskonsertenes lanseringsprogram, INTRO-klassisk, i 2003, og hun har nettopp kommet tilbake til Norge etter å ha bodd og jobbet i Nederland og Ungarn. Den siste tiden har uGELVIK vært aspirant hos Ultimafestivalen, og hun vil selv gi en konsert under den siste dagen av festivalen.

Søndag klokken 13 i Oslo Konserthus fremfører hun verker av fire hollandske og en amerikansk komponist: Henholdsvis Tristan Keuris, Louis Andriessen, Simeon Ten Holt, Huba de Graaff og Vanessa Lahn. Hun får underveis musikalsk og biledmessig følge av Helooisa Amaral (klaver) og Unn Fahlstrøm (video).

Denne konserten er produsert av Ultima, og støttes av Gaudeamus Foundation, MuzikGroep Nederland og Fund for Amateur Art and Performing Arts.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev