Benedicte Palko, fra nrk.no

Benedicte Palko på turné med anerkjent spansk cellist

Den norsk-ungarske unge pianisten Benedicte Palko er denne uken på turné i Norge med en ledende spansk cellist, Lluís Claret. Duoen spiller blant annet et bestillingsverk som er skrevet for dem av komponisten Steinar Eielsen. Det arrangeres også en åpen masterclass på Barratt Due musikkinstitutt i forbindelse med turnéen. Palko er for tiden bosatt i Sevilla i Spania.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Palko og Claret har spilt konserter i Mandal, Sarpsborg og Oslo, og idag og imorgen spiller de to i Sandnes og i Flekkefjord.

Pianisten Benedicte Palko er født i Stavanger i 1972. Hun er bosatt i Sevilla i Spania, men er av norsk-ungarsk herkomst. Hun studerte ved Norges Musikkhøgskole med Einar Steen-Nøkleberg, og videre ved konservatoriet i København hos professor Jose Ribera, hvor hun fullførte diplom- og soliststudier. Sin offentlige debut som solist gav hun i København i november 1998. Hun har også vært Fulbright-stipendiat ved det anerkjente musikkinstituttet ved Indiana University, Bloomington i USA. Her avla hun høyeste utøvende eksamen, ”Artist Diploma”.

Palkos repertoar spenner fra barokk til ny musikk. Hun har samarbeidet med fiolinistene Sakari Tepponen og Elise Båtnes og med cellisten Israel Fausto Martinez. På turnéen i Norge spiller hun sammen med cellisten Lluìs Claret.

Palko er også aktiv som pedagog. Hun har en egen pianoklasse i Sevilla, og hun underviser ved MUSIKENE, hovedkonservatoriet for de baltiske landene.

Etter flere opptredener i nord-Russland tok Palko initiativet til et nordisk-russisk musikalsk utvekslingsprogram på Kola halvøya. Prosjektet støttes av Nordisk kulturfond. Sammen med fiolinisten Sakari Tepponen inviterer hun musikere fra Norden til Kola for å spille kammermusikk sammen med musikere fra orkestrene i Murmansk og Arkangelsk. Prosjektet inkluderer også masterclasses ved musikkakademiet i Murmansk.

Benedicte Palko har vært engasjert ved flere festivaler, blant andre Festspillene i Bergen, Kammermusikkfestivalen i Stavanger og Kronberg-festivalen i Tyskland. Hun har egne nettsider som ligger her.

Etter terrorangrepet i Madrid arrangerte Palko en støttekonsert til inntekt for ofrene, i Spania hvor hun bor. Mer om dette kan du lese her.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev