Sondre Lerche (Foto: Isabell N. Wedin)

Sondre Lerche og Aurora sammen om verdenspremiere

Sondre Lerche og Aurora skulle begge spille på årets Øyafestival. Nå har de to artistene på kort tid spilt inn en ny låt sammen, som får verdenspremiere under Øyas strømmesending fredag 14. august.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

I løpet av bare en drøy uke har Sondre Lerche spilt inn “Alone In The Night” med Aurora, og med strykere arrangert av britiske Sean O’Hagan fra Lerches indie-favoritter The High Llamas.

Verdenspremiere fredag 14. august
Øyafestivalen kontaktet Sondre Lerche med ønske om et samarbeid i forbindelse med årets strømme-utgave av festivalen. Låta “Alone In The Night” får verdenspremiere under Øyafestivalens sending, som vil ligge ute i 24 timer fra og med fredag 14. august kl 19.00. Strømmen er tilgjengelig for alle med billett til årets Øyafestival samt alle DNB-kunder, opplyser festivalen i en pressemelding.

“Alone In The Night” var egentlig tiltenkt Lerches album Patience, som ble gitt ut i juni i år, men han fikk aldri til å spille den inn. Her forteller han om låten, og om samarbeidet med Aurora:
– Denne sangen er kanskje den mest tålmodige av alle Patience-sangene jeg sjonglerte under innspillingen av platen. Men låten føltes så overveldende og heavy at jeg aldri maktet å få spilt den inn. Jeg hadde også alltid hørt en annen stemme synge den inni meg, og plutselig begynte Aurora sin stemme å dukke opp i hodet mitt på løpeturer. Hennes egen “Exist For Love” er en av mine favorittlåter i år, og jeg følte et vagt slektskap mellom disse to låtene.

Kroppens minner
– Jeg fortalte henne om teksten, og tema som begjœr, kjœrlighet og demens. Hva kroppen og hjertet husker når minnet sakte pulveriseres. Og den som står igjen og sørger og ikke kan glemme. Det virker som at de fleste har erfaringer med demens i nœr familie i vår tid, forteller Sondre Lerche.

Det har gått fort fra tanke til gjennomføring i samarbeidet de to artistene imellom.
– For to uker siden spurte jeg Aurora om hun ville synge “Alone In The Night” med meg, og hun sa umiddelbart ja. For en uke siden spilte vi den inn. Aurora løfter låten langt over mine aller mest håpefulle håp. Hun innehar en helt eksepsjonell musikalitet, en presisjon og et nœrvœr som virkelig berører meg, sier Sondre Lerche.

Under koronatidens utfordringer og begrensninger har Sondre Lerche funnet nye løsninger for å kunne fortsette å dele musikken med publikum. I mars gjorde han suksess med Brakkesykekonsert fra karantene, og i juni gjorde han plateslippkonsert i en Fløibanevogn før strømmekonserten fra Håkonshallen under Bergenfest, som fikk musikklegenden Engelen i Bergens Tidende til å utrope Lerche til «Kong Sondre av Håkonshallen». Konserten fra Håkonshallen blir vist på NRK1 nå i august, skriver Øyafestivalen i pressemeldingen.

Her kan du lese mer om programmet og strømmingen av Øyafestivalens livesending fredag 14. august kl. 19.00.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev