Mats Eilertsen, Lars Greve, Vilde og Inga, og Maja S. K. Ratkje spiller hver sin konsert med det spesielle husbandet på den nye festivalen. (Foto: CF WESENBERG / / Sigrid Bjorbekkmo / Ellen Lande Gossner)

Inviterer andre artister de ser opp til, spiller med hver og en på ny festival

Fem gjesteartister, ett husband, ingen øving.

Kalender

La Llorona, den gråtende klarinett

21/05/2022 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

25/05/2022 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera – DON PASQUALE (utdrag)

28/05/2022 Kl. 15:30

Oslo

Konsertforestillingen Klarinett & Foto

29/05/2022 Kl. 14

Viken

De kjente jazzmusikerne Erlend Apneseth, Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde er husband og en rekke jazzistiske norske musikere opptrer som gjester på trioens nystartede festival – og alle må improvisere.

På «Gjestespill» spiller Erlend Apneseth Trio fem dager i strekk, med en ny gjesteartist hver dag. De har ikke øvd med gjesteartisten, så resultatet blir en fullt improvisert konsertrekke – første dag på Landmark,
og de resterende på den intime nabolagskaféen Nobel Bopel. Bandet sier de ville invitere samspill med flere artister de ser opp til: Mats Eilertsen, Lars Greve, Vilde & Inga, Per Jørgensen (under) og Maja S. K. Ratkje.

Per Jørgensen spiller 14. mai. (Foto: )

– Ingen øving på forhånd, alt improviseres på dagen! bedyrer Erlend Apneseth Trio i pressemeldinga de har sendt Ballade om festivalen. Nå kobler de deres blanding av sjangre med spesielle musikalske ideer – som når de trekker fram at Lars Greves klarinettspill høres ut som fuglesang, folklore og havet.

Konseptfestivalen startet torsdag, og går til og med 16. mai. Fra og med fredag spiller de på Nobel Bopel, en nabolagskafe på Møhlenpris i Bergen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Universitetslektor i akkompagnement

UiT Musikkonservatoriet (MK)

Nettredaktør

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kantor/organist

Larvik kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Musikk i Nordland

Universitetslektor i fagdidaktikk i musikk

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev