Håkon Storm-Mathiesen

Young og Storm-Mathiesen til Serbia

Jazzgitaristene Håkon Storm-Mathisen og Jacob Young skal fra 2. til 6. april gjennomføre en miniturné i Serbia og Montenegro. De er invitert til å spille på den prestisjetunge Guitar Art Festival i Beograd. Det skal også spilles en konsert i Montenegro, og duoen skal holde en workshop for studenter ved konservatoriet i Beograd.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Jacob Young og Håkon Storm-Mathisen har spilt sammen som duo i to år, og har hatt stor suksess med sin lekne og virtuose tilnærming til jazzen, heter det i et kommunike Ballade har mottatt. Repertoaret består av egne komposisjoner og låter fra jazzens standardrepertoar, ispedd jazzgitarklassikere av bl.a. Grant Green og Wes Montgomery. Hver for seg er Håkon Storm-Mathisen og Jacob Young anerkjent som to av de fremste utøverne på jazzgitar i Norge, både med egne prosjekter og som medlemmer i andre musikeres band.

Jacob Young er 32 år gammel, har tre utgivelser bak seg med eget band, og spiller dessuten i duo med Karin Krog, som han i fjor høst slapp CDen «Where Flamingos Fly» sammen med. Et intervju i forbindelse med dette samarbeidet kan du lese i Ballades arkiver. Young har tidligere jobbet som gitarist med Bendik Hofseth, Jan Erik Vold/Egil Kapstad, Knut Riisnæs Kvartett, og andre. En ny CD med «Jacob Young New Edition Orchestra» kommer på ECM i løpet av 2003.

Håkon Storm-Mathisen er en 35 år gammel freelancemusiker og komponist. Han spiller bl.a. med egen kvintett, samt med gruppen Line Up, der de sistnevnte vil gi ut egen CD på NORCD i løpet av inneværende år. Storm-Mathiesen har vært solist med en rekke storband, deriblant Bergen Big Band og Oslo Workshop Big Band, og har tidligere jobbet med solister som Per Jørgensen, Solveig Slettahjell, Sidsel Endresen, Tore Brunborg og andre.

Turnéen i Serbia og Montenegro arrangeres i samarbeid med Utenriksdepartementet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev