Saxappell

Statsbudsjettet 2005: Ikke fem øre til Nasjonal jazzscene

Molde Jazzfestival ligger an til å bli en av statsbudsjettets store kultur-vinnere, med en påplussing på budsjettet på hele 1, 3 millioner kroner. – Det er veldig gledelig at MoldeJazz nå nærmer seg de andre knutepunktfestivalene, sier Tore Flesjø i Norsk Jazzforum, som ikke er like glad for at Kultur- og Kirkedepartementet ikke har funnet plass til Nasjonal jazzscene på sitt forslag til statsbudsjett.

Kalender

Av Camilla Slaattun Brauer, Norsk Jazzforum

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram i dag, var det Molde Internasjonale Jazzfestival som trakk det lengste strået innen norsk jazz. Festivalen fikk 1,3 millioner kroner i økning og mottar nå totalt 4,1 millioner kroner over statsbudsjettet.

— Veldig gledelig at MoldeJazz får en solid økning og nå nærmer seg de andre knutepunktfestivalene, sier daglig leder i Norsk jazzforum Tore Flesjø.

Nasjonal jazzscene ble det derimot ikke funnet plass til på Kultur- og Kirkedepartementets forslag til statsbudsjett. Norsk jazzforum er skuffet, spesielt fordi stortingsflertallet har bedt om en permanent etablering overfor departementet.

Norsk jazzforums styre satser derfor på at Stortinget inkluderer Nasjonal jazzscene i sin videre behandling av budsjettet. Førstkommende helg samles styret i Norsk jazzforum, og det vil da bli tatt stilling til den videre satsingen på etablering av Nasjonal jazzscene. Inntil videre fortsetter prøvedriften av Nasjonal jazzscene i Oslo på scenene Cosmopolite, Blå og Herr Nilsen denne høsten med støtte fra Norsk kulturråd.

Det er også foreslått en liten økning til støtteordningene for musikkensembler gjennom Norsk kulturråd. Norsk jazzforum la i sommer fram en utredning om store jazzensembler som mener at tiden nå er inne for å etablere en fast og effektiv støtteordning også for store jazzensembler på linje med symfoniorkestrene. Utredningen skisserer en ordning med fem profesjonelle faste store ensembler fra 2006.

Norsk jazzforum satser på at en mer omfattende ordning for jazzensembler er på plass i neste statsbudsjett.

Norsk jazzforum, som forvalter og formidler Frifond-midler på jazzområdet, uttrykker også glede over at Frifond nå er lagt til Kultur- og Kirkedepartementet.

Kultur- og Kirkedepartementets egen samleside for budsjettfremlegget for 2005, inkludert en rekke pressemeldinger, finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev