Olav Dale/Sildajazzprisen/Foto: Tor Andre Johannessen

Sildajazzprisen er utdelt

Olav Dale mottok i helgen prisen som er utdelt for 9. gang.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

StatoilHydros Sildajazzpris utdeles årlig under Sildajazzen. Prisen består av et stipend på kr. 25 000,- og et litografi av årets festivalkunstner Anna Kristin Ferking. Den skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke for og med jazz.

StatoilHydros Sildajazzpris ble delt ut for 9. gang i forkant av Lee Ritenours konsert i Maritim Hall fredag 8. august av direktør for StatoilHydro på Kårstø, Kjetil Ohm og informasjonsleder Tori Lindbøl.

Juryen har bestått av Tori Lindbøl (StatoilHydro), Gunnar Jæger (leder Stiftelsen Sildajazz) og Bjarne Dankel jr (festivalsjef for Sildajazzen).

Juryens begrunnelse:

Olav Dale er oppvokst på Voss, bosatt i Bergen og har vært en viktig medspiller i det bergenske jazzmiljøet både som musiker, komponist og ikke minst leder av Bergen Big Band som gjestet Sildajazz i 2005 med Karin Krog og John Surman. Olav Dale spiller saksofon, fløyte og klarinett og debuterte på Vozzajazz i 1974 med Voss Storband. Han var den første vinneren av Vozzajazzprisen i 1988 og mottok Gammleng-prisen i 1992 i klassen studio. Olav Dale er en anerkjent musiker som har deltatt på en rekke utgivelser både innenlands og utenlands, og han er også en mye brukt studiomusiker.

Dale har spilt med internasjonale storheter som Diana Krall som gjestet Sildajazz noen år tilbake. Han har deltatt på festivalen i ulike bandkonstellasjoner, og i fjor presenterte han sitt eget band Dabrahai på Sildajazzen.

Juryen har lagt vekt på at årets prisvinner i mange år har vært en viktig støttespiller for festivalen og en av hovedinstruktørene under WORK-SHOP’en som arrangeres av Haugesund kulturskole i samarbeid med Sildajazzen. Her har unge musikere fra hele distriktet mulighet til å bli instruert og inspirert av profesjonelle instruktører. Dette prosjektet har hvert år munnet ut i en avsluttende konsert på kaiscenen lørdagen under festivalen.

Olav Dale er en aktiv og engasjert musiker som vi håper å høre mye fra i årene som kommer. Vi ønsker han lykke til med kommende prosjekter og gratulerer han med StatoilHydros Sildajazzpris 2008!

Det er Sildajazz som melder dette i dag.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev