Norsk Jazzforum - logo (jazzforum.no)

Ber om tilbakemelding fra NJF storbandsaken

Støtten til de fire representantene som gikk ut offentlig med seks spørsmål til Norsk jazzforum fortsetter. I denne uttalelsen er det Marit S. Andersen, leder i Lørenskog Jazzklubb, som uttrykker sin støtte til Lysne, Hegdal, Eriksson og Dale. Samtidig uttrykker Andersen og Lørenskog Jazzklubb bekymring overfor måten NJF har handlet i denne saken: – Behandling av denne saken undergraver den tillit vi har hatt til NJF og vi ber om en tilbakemelding fra NJF på vegne av storbandmiljøet på Nedre Romerike, skriver Andersen her.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Marit S. Andersen

Lørenskog Jazzklubb – initiativtaker og pådriver for å skape et jazzmiljø i Lørenskog – samt pådriver og støttespiller for re-etablering av tidligere Lørenskog Storband/Upcoming Big Band – nå HepCatBigBand – har med forskrekkelse fulgt debatten rundt tildeling av midler til store norske jazz-ensembler fra Norsk Jazzforum.

For et lite storbandmiljø i Lørenskog – kommunen med landets eneste kommunale Jazzlinje ved Musikkskolen – er det viktig å bli inspirert av andre og større storbandmiljø/ensembler i Norge. I tillegg har vi hele tiden hatt Norsk Jazzforum som en god samarbeidspartner .

I Lørenskog kommune har frivillig innsats gjennom mange år skapt et fantastisk mangfoldig musikkmiljø – med korps i 1. div. nasjonalt – flere fantastiske jazzmusikere – en kommunal jazzlinje, og nå et kommende STORBAND som hadde første konsert i Saras Telt under Oslo Jazzfestival i sommer

Det nedsatte utvalg ”Arbeidsgruppen for store jazzensembler”, i NJFs regi, skal ha konkludert med at det var viktig å gi gode rammebetingelser for profesjonellle prosjektbaserte band over hele Norge – og det er en beslutning Lørenskog Jazzklubb støtter.

I det lokale musikkmiljø i de forskjellige kommuner ytes STOR frivillig innsats for å skape ulike arenaer for musikkutfoldelse. Inspirasjon og økonomisk tilskudd fra det offentlige er viktig for at dette frivillige arbeidet skal fortsette.

Behandling av denne saken undergraver den tillit vi har hatt til NJF og vi ber om en tilbakemelding fra NJF på vegne at storbandmiljøet på Nedre Romerike.

Med vennlig hilsen,
Marit S. Andersen
Leder – Lørenskog Jazzklubb

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev