Wibutee

Plateslipp hos Kampenjazz

Trommeslager og komponist Sverre Gjørvad slipper CDen «Denne lille pytten er et hav» på Kampenjazz i Oslo førstkommende søndag. Albumet er en dels en hyllest til Duke Ellington, og inneholder ellers tekster av bl.a. Jan Kjærstad.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kampenjazz slår til med et ekstraarrangement førstkommende søndag 13.januar kl. 18.00 på Kampen Bistro, Bøgata 21.

Trommeslager og komponist Sverre Gjørvad slipper da platen «Denne lille pytten er et hav», med jazz-tonsatte tekster av Jan Kjærstad og Peter Handke.

Sverre Gjørvad sier selv i et presseskriv om prosjektet: – Vinteren 1998-99 fikk jeg som distriktsmusiker i Nord-Trøndelag i oppgave å komponere et bestillingsverk til SoddJazz, en liten og intim festival som holder til på Inderøy. Verket ble urfremført den 28. april ’99, og hadde navnet «Jazz Pathetique».

— Samtidig var det hundreårsjubileum for komponisten Duke Ellington, en mann jeg har vært fascinert av lenge. Han ville faktisk blitt hundre år dagen etter urfremføringen av «Jazz Pathetique», noe jeg aktet å benytte meg av. Samtidig har jeg alltid nært stor beundring for Jan Kjærstads forfatterskap, mensKjærstad igjen deler min beundring for Ellington. Dette kommer særlig til uttrykk i boken «Forføreren», hvor Ellingtons musikk nærmest fungerer som et obligat til teksten. For meg ble dermed Jazz Pathetique et prosjekt hvor jeg ville lage et musikalsk miljø, inspirert av Ellington, med noen tekster av Kjærstad.

— Videre ønsket jeg å gjøre bruk av prologen til den tyske filmen «Himmelen over Berlin», med manus av Wim Wenders og Peter Handke. Dette er en søt liten tekst som handler om at selv de minste ting kan sette fantasien og lekelysten i sving, bare man er åpen nok. For kjennere av Kjærstad er det lett å se en sammenheng her, da begreper som «fantasi» og «lekelyst» er svært viktige for hans forfatterskap.

— Da innspillingen av plata var ferdig, gikk det opp for meg at prosjektet var blitt en del større enn det opprinnelige «Jazz Pathetique». Derfor den nye tittelen «Denne lille pytten er et hav». Hvis man lurer på hvor jeg har dette fra, kan man lytte ekstra nøye på teksten i «Pytten»».

Musikerne som skal på scenen denne kvelden, inkluderer Live Maria Roggen (vokal), Eirik Hegdal (saksofoner), Øyvind Brække (trombone), Nils-Olav Johansen (gitar), Ståle Storløkken(synther), Mats Eilertsen (bass) og Sverre Gjørvad (trommer).

Utgiver av «Denne lille pytten…» er Culing Legs.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.