Steamdome er et av bandene booket til Kryssover Jazzfest Moss Foto: Andre Løyning

Ny jazzfestival i Moss

Kryssover Jazzfest Moss vil gå av stabelen i februar neste år.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Kryssover Jazzfest Moss er en ny jazzfestival i Moss. Festivalen er organisert som et konsortium bestående av Moss Kulturhus, Arena Moss kirke- og kultursenter, House of Foundation og Verket Scene.

– Vi ønsker å presentere et program med sjangeroverskridende jazzmusikk av høyeste kvalitet, crossover eller Kryssover på norsk, skriver arrangørene i en pressemelding.

De fire kulturinstitusjonen har lang erfaring fra bransjen, og ved å bruke de etablerte scener i Moss kan de arrangere en musikkfestival med lave produksjonskostnader, men samtidig satse på kvalitet.

Festivalen håper også å styrke samarbeidet og kompetansen mellom lokale arrangører.

– Vi har etablert et samarbeid med Det Norske Blåseensemble og Det Norske Kammerorkester. Begge orkestrene vil i samarbeid med oss produsere en konsert til festivalen. Dette sikrer festivalen et program med meget høy kvalitet, samtidig som vi når ut til et enda bredere publikum enn en tradisjonell jazzfestival, skriver de i meldingen.

Programmet i 2019 spenner fra åpningskonserten med Mathias Eick i samspill med Det Norske Blåseensemble og arrangementer av Erlend Skomsvoll, via Ola Kvernbergs progressive rytmelokomotiv; Steamdome, og de unge musikerne i Fieh med sin sexy soul og R&B med enorme mengder trøkk og energi, til Det Norske Kammerorkester og Håkon Kornstad som med sin vakre tenor røst og sin saxofon smelter italiensk folkemusikk og jazz sammen.

– Møtet mellom ulike musikktradisjoner kan være vakkert og spennende, men også flytte grenser og utfordre oss både som publikum og utøver, mener arrangørene.

Kryssover Jazzfest Moss arrangeres fra 7. – 10. februar 2019. Mer om programmet kan du lese her.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev