Morten Gunnar Larsen (Foto: www.opheliaragtime.no)

Morten Gunnar Larsen fyller 50

Pianisten Morten Gunnar Larsen fyller 50 år på lørdag 1.oktober. Dette blir markert med en jubileumskonsert i Gamle Logen i Oslo. Det er i høst 30 år siden han spilte inn sin første soloplate, ”Classic Rags & Stomps”, som ble tildelt Spellemannsprisen for 1976. I anledning dagen har Larsen invitert med seg musikalske venner han har spilt sammen med i mange år, og lanserer samtidig en ny solo-CD.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Foruten hovedpersonen og jubilanten selv medvirker bl.a. OpheliaOrchestra, Odeon Jazz Quartet, Georg Reiss, Ståle Ytterli, Børre Frydenlund, samt medlemmer fra Magnolia Jazzband.

— Det blir en variert konsert, og sikkert med et par overraskelser underveis, forteller Tom Garretson fra Wildstarworld.

Morten Gunnar Larsen vil spille fra sitt ragtime- og klassiske jazz-repertoar, og antagelig solopianoversjonen av George Gershwins kjente ”Rhapsody in Blue”. Han har dessuten invitert musikalske venner han har spilt sammen med i mange år; fra sitt eget band OpheliaOrchestra, kvartetten Odeon, og sin barndomsvenn, klarinettisten Georg Reiss og flere andre til et samspill som bør kunne ende opp i et skikkelig New Orleans ”jazz party”.

— Det blir også lansering av en ny solo CD, ”Morten Gunnar Larsen – Live Concert in Levanger!” på Herman Records, forteller Garretson.

Etter engasjementer i jazzforestillingen ”JELLY ROLL!” i New York og London, reiste Morten Gunnar Larsen på en av de lengste Rikskonsert-turnéer noensinne over hele Norge. Den ferske CDen er et live-opptak av avslutningskonserten, nr. 33 i rekken, som fant sted i Levanger Kulturhus. Platen blir utgitt av Trygve Hernæs, som også sto bak Larsens første innspilling for 30 år siden.

Morten Gunnar Larsen har av New York Daily News blitt kalt en “Sviatoslav Richter of Rag”. Med sin blanding av seriøsitet kombinert med evnen til å underholde, har han gitt publikum store konsertopplevelser med musikkformer som altfor ofte ikke er blitt skikkelig verdsatt.

Etter studiene spesialiserte han seg på tidlig jazz-piano og ragtime. Han fikk gleden av å møte og å la seg inspirere av den nesten 100 år gamle pianisten Eubie Blake, og gjorde flere musikalske ”pilegrimsreiser” til New Orleans. Her bodde han også i flere år, og var bl.a. pianist i oppsetningen ”One Mo´ Time”, som han gjorde flere turneer med. Dessuten spilte han med The New Orleans Ragtime Orchestra, bl.a. på legendariske Preservation Hall og på den årlige jazzfestivalen i byen.

Hjemme i Norge var Larsen i mange år medlem i Magnolia Jazzband (1974-1993) og Ytre Suløen (fra 1984—1993), i tillegg til sitt eget Ophelia Orchestra (tidl. Ophelia Ragtime Orchestra) som han startet allerede i 1977. Med dette bandet hadde han fornøyelsen av å følge Eubie Blake på scenen da han hadde konsert på Club7 dette året. Hele Ophelia ble voldsomt inspirert, og har senere laget det musikalske portrettet ”Memories of Eubie” til minne om ham.

Jubileumskonsert i Gamle Logen, lørdag 1.oktober kl.19.30.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev