Kongle Trio vant kveldens Jazzintro-finale, og er Årets unge jazzmusikere 2020. Fra venstre Liv Andrea Hauge, Øystein Skjelstad Østensen og Veslemøy Narvesen. (Foto: Matija Puzar)

Kongle Trio ble Årets unge jazzmusikere 2020

Etter kveldens Jazzintro-finale ble det klart at Kongle Trio stakk av med seieren og tittelen Årets unge jazzmusikere 2020.

Kalender

The Sequels // Josefine Luna

23/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT & ETTERFEST

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Lørdagsopera

27/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Kongle Trio er Liv Andrea Hauge fra Mosjøen på piano, Øystein Skjelstad Østensen fra Kongsberg på kontrabass og Veslemøy Narvesen fra Kristiansand på trommer. Trioen får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Talent Norge, og et stipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Hein Westgaard Trio, Damata, Front!Front og Kongle Trio var de fire finalistene som fikk gjennomføre en etterlengtet og korona-utsatt finale i konkurransen Jazzintro, et år etter planen.

Jurymedlem og saksofonist Hanna Paulsberg sier det var krevende, men inspirerende å være del av juryen.
– Vi har hørt utrolig flott musikk i kveld, og det var en kjempevanskelig avgjørelse med fire vidt forskjellige band som alle har vist en fin utvikling siden de innledende rundene i fjor, forteller hun til Norsk jazzforum.

I juryens samlede uttalelse om vinneren heter det at «Årets unge jazzmusikere 2020 har et helstøpt, gjennomarbeidet og modent uttrykk», i tillegg til et helt særegent driv:
De er modige, og frie i forhold til eget materiale. Bandet har god formfølelse, smakfull formidling og sterke låter. Musikerne er utrolig samspilte og sikre i fremførelsen, med gode individuelle prestasjoner. Bandet har en it-faktor som umiddelbart sjarmerer og drar publikum inn i trioens univers.

Årets jury bestod foruten Hanna Paulsberg av bassist Mats Eilertsen, vokalist Kirsti Huke og trommeslager Dag Magnus Narvesen samt fagansvarlig i Norsk jazzforum som jurysekretær. Saksofonist og vokalist Sissel Vera Pettersen bidro som juryvikar under Jazzfest i Trondheim, og Ragnhild Menes, festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival, i finalerunden.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.