Jazmyne, 2005

Jazmyne på nordisk turné

«Nordisk og afrikansk jazz av høy kvalitet og med original sammensetning» – det skal være stikkordene når det 11 kvinner sterke orkesteret Jazmyne inviterer til en musikalsk reise fra Nordkapp til Kapp det Gode Håp. I cockpiten sitter 11 kvinnelige musikere, som hver for seg er de komponister, soloartister, bandledere, pedagoger og studiomusikere. I kveld starter de en større nordisk turné på kulturbåten Innvik i Oslo.

Kalender

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

New Conception of Raga

16/08/2020 Kl. 18:00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— I Jazmyne kombinerer musiklerne dagens jazzuttrykk, etnomusikk og elektronika. Langt fremme i lydbildet til Jazmyne ligger vokal, rytmer og en heftig blåserekke. Stikkord er energi, presisjon og improvisasjon, sier Linda Netland, som til daglig arbeider med Pepper A/S – et prosjekt- og konsulentfirma i kulturlivet, som hun driver sammen med Stine Farstad.

Linda Netland har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver. Hun har vært avdelingsleder for prosjektledere, journalister og tekstforfattere i kommunikasjonshuset Gazette, markedsføringsansvarlig i Kirkelig Kulturverksted og konsulent i Rikskonsertene, med kommunikasjonsansvar for Oslo World Music Festival 2002 og 2003, verdensmusikk og folkemusikk.

Samarbeidet mellom kvinnene i Jazmyne startet for et par år siden. Danske Ida Gormsen ville samle noen av de beste musikerne hun hadde jobbet med gjennom en årrekke. Resultatet ble et knippe individualister, alle kvinner. De har turnert i Norden og Sør-Afrika, samt holdt en rekke workshops. Samfunnsengasjementet er stort, og de arbeider med HIV/AIDS-problematikk, samt med fokus på kvinner i musikkmiljøet i Sør-Afrika, som kan trenge både inspirasjon og konkrete tips i et svært mannsdominert jazzmiljø.

Første stoppested for det muliti-nasjonale orkestret er Oslo (torsdag 9. juni, Innvik). Deretter følger Nesodden (fredag 10. juni, Hellviktangen), Arvika i Sverige (søndag 12. juni), Løgum i Danmark (tirsdag 14. juni, Løgum Kloster), Kristiansand (torsdag 16. juni, Nedre Torv), Lillestrøm (fredag 17. juni, Lillestrøm Torg). Turneen avsluttes i Hamar (lørdag 18. juni, Sagbladfabrikken). Og godt er det, for sist denne gjengen turnerte Norge (august 2003), trillet Hamar Dagblad terningen til sju (!) med følgende klare oppfordring ”Kom fort tilbake!”

Musikerene i Jazmyne er fra Norge, Sør-Afrika, Sverige og Danmark: Det er Mocci Ryen (N), vokal. Fancy Galada (SA), vokal. Hildegunn Øiseth (N), trompet, flygelhorn, Mette Ott (DK), sopran- og altsaksofon. Shannon Mowday (SA), bariton- og tenorsaksofon, bassklarinett. Kelly Bell (SA), trombone, basstrombone, Melissa Van der Spuy (SA), keyboards. Ingrid Kindem (N), keyboards, programmering. Ida Gormsen (DK), bass. Thandi Swartboi (SA), perkusjon og Clara Kempf (S), trommer.

Turneen er støttet av bl.a. Utenriksdepartementet og Norsk Jazzforum. Mer om sommerens rikholdige program på MS Innvik finner du på denne lenken.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev