The Core - Kjetil Møster

The Core – på skuldrene til de store

The Core henter sin inspirasjon fra sekstitallets afroamerikanske jazz, og rytmer fra de siste tiårs funk og rock. The Core har etter sin tilblivelse ved jazzlinja i Trondheim spilt en rekke vellykkede konserter, og legger i dag ut på rikskonsert-turné, med debutplaten «Vision» under armen. Første konsert er allerede i kveld, på Blå i Oslo.

Kalender

At The Core er som skapt for den kokende jazzklubbkonserten i kraft av å være både dyktige og lidenskapelige, har både Jazznytts og Adresseavisas anmeldere slått fast ved tidligere anledninger. For den som ikke blir støtt av litt rock’ roll i sin jazz, gir rikskonsertene og Norsk Jazzforum muligheten til en slik opplevelse, når de i disse dager sender The Core ut på en ni konserter lang Norgesturné.

The Core består av fire unge menn som møttes gjennom en dedikasjon til den afroamerikanske jazzen fra 60-tallet. Låtskriver og trommeslager, Espen Aalberg, tok høsten 1999 initiativet til å samle denne gruppa studenter fra Jazzlinja i Trondheim for å danne et band. Bandet, som tok navnet The Core, og hadde sin første spillejobb på en café i Trondheim høsten 2001, består i dag av Kjetil Møster (tenor- og sopransaksofon / perkusjon), Erlend Slettevoll (piano), Steinar Raknes (kontrabass), Espen Aalberg (trommer).

Denne sommeren har vært travel for The Core. Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival, Moldejazz og Oslo Jazzfestival har stått på programmet, og gitt de unge musikerne mulighet til å jobbe med størrelser som Håkon Kornstad, Jonas Kullhammar og Per «Texas» Johansson. Nå kommer også ensemblets første plate, med den langtstrekkende tittelen Vision (Jazzaway Records/Musikkoperatørene).

Produsent i Rikskonsertene og festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, Martin Revheim, leverte denne panegyriske omtalen etter The Cores konsert under Oslo Jazzfestival i år:

«Village Vanguard, New York 1961; John Coltrane og Eric Dolphy, Mc Coy Tyner, Jimmy Garrison og Elvin Jones. Herr Nilsen, Oslo Jazzfestival, 2004; Kjetil Møster, Erlend Slettevold, Espen Aalberg, Steinar Raknes og Per «Texas» Johansson i The Core. Store sammenligninger, men for oss som aldri fikk oppleve Coltranes legendariske konserter gir utblåsninger som dette liv til mytene og håp om framtida. The Core har alt som jazz i 2004 bør ha: Energi, raushet og en utemmelig ungdommelighet som gir inntrykk av at hver konsert kan være den siste. De står på skuldrene til DE STORE, men stuper modig i havet uten å vite om strømmen river dem med eller om bølgene bærer dem. Sånt blir det gode konserter av, og ikke minst himla gode band! Kjetil Møster blåser fra et dyp vi ikke trodde fantes i unge kropper, Erlend Slettevold forteller storslåtte eventyr, Steinar Raknes er dyp og autoritær på Mingus-måten og Espen Aalberg legger ned hvert slag som om han satte de siste spikrene i ei skute som skal bære de to siste eksemplarene av hvert levende dyr på jord. Kjære publikum, gled dere!»

Her spiller The Core: 12.10: Oslo, Blå. 13.10: Bergen, Kvarteret – StåOppJazz. 14.10: Voss, Kulturhuset Fraktgodsen. 15.10: Skien, Ibsenhuset. 16.10: Kongsberg, EnergiMølla Jazzevidence. 21.10: Inderøy Jazzforum. 22.10: Trondheim jazzforum. 24.10: Tromsø, Cirka Café.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this