Talib Kweli (Foto: Wikimedia Commons)

Amerikansk rapper beskylder Rockefeller for rasisme

Talib Kweli har avlyst kveldens konsert i Oslo, og viser til den Inferno-aktuelle norske metalbandet Taake som årsak.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I kveld skulle den amerikanske rapperen Talib Kweli spilt på Rockefeller i Oslo. Konserten er avlyst.

Det er ikke oppgitt noen forklaring på kanseleringen på spillestedets nettsider. Men Gaffa.no melder at Talib Kweli har tatt tastene fatt på Twitter:

GAFFA og flere fans på mikrobloggtjensten setter beskyldningene i sammenheng med det norske metalbandet Taake. Tidligere i år kanselerte Kweli en konsert i Kansas, den gang også med begrunnelsen om å ikke stå på samme scene som det han omtaler som et nazi-band.

Taake er booket til Infernofestivalen som går av stabelen i påsken 2019, på Rockefeller.

Festivalsjef Jan-Martin Jensen i Inferno skriver i en epost til Ballade at de ikke har blitt kontaktet av Talib Kweli i forkant av avlysningen.

Kjenner seg ikke igjen
Det lyktes ikke Ballade å få svar fra Rockefeller på spørsmålet om Kweli har vært i kontakt med scenen. Men i en pressemelding skriver markedsansvarlig Rune Valle Tangen ved Rockefeller scene:

– I anledning dagens avlysning av konserten med Talib Kweli er vi lei oss for at artisten tillegger oss oppfatninger vi ikke kjenner oss igjen i. Rockefeller har i sin 33-årige historie alltid tatt aktivt avstand fra rasisme og nynazisme. Vi har et svært variert, bredt og inkluderende program, med en rekke artister innenfor et mangfold av sjangere, religioner og meninger. På programmet har vi samarbeidspartnere som Oslo World, Oslo Pride, by:Larm, ulike politiske partier og Infernofestivalen.

Tangen har stor tillit til Inferno, deres samarbeidspartner gjennom 20 år, og de vurderinger de gjør. I meldingen er også Jensen i Inferno sitert:

– Inferno Metal Festival er en inkluderende festival. Vi har blant annet samarbeid med «Metalheads Against Bullying» som jobber mot mobbing, trakassering og diskriminering. Inferno er anerkjent som en av de viktigste metalfestivalene i Europa, både internasjonalt og i Norge. Vi samarbeider med Music Norway som aktivt bruker festivalen til å promotere norske metallband internasjonalt.

Begge understreker at ut fra det de vet har Taake forklart og beklaget episoden ved en rekke anledninger. Til VG uttalte vokalist Ørjan Stedjeberg at han gjerne inviterte Talib Kweli på konsertene deres:

– Da setter vi ham med familie, team og fans på gjesteliste, så kan han selv se hvor trygt der er, som det var for alle afro-amerikanerne som besøkte hver bidige konsert på våre forrige to USA-turneer.

– Jeg har forklart utallige ganger at det å bruke et hakekors på konsert i Tyskland, ikke ble gjort for å støtte nazistenes ideologi. Jeg ville bare gjøre noe ekstremt. Men dette er nå 11 år siden – og Taake har til og med spilt i Israel. Det med hakekorset skjedde én gang, og vil ikke skje igjen. Taake er ikke et rasistisk band, uttalte han videre.

Taake har det siste året for øvrig også spilt på arenaer/festivaler som Byscenen (Trondheim), Verftet (Bergen), Tons of Rock, by:Larm, Folken og Øyafestivalen, samt en rekke utenlandske steder.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev