William Shakespeare

Det Norske Solistkor med Shakespeare på Parkteatret

«Shakespeare – sonetter og sommerdrømmer» er tittelen på programnmet til Det Norske Solistkor på Parkteatret i Oslo, onsdag 6. oktober.Som tittelen antyder er William Shakespeare den store inspirasjonskilden til denne konserten. Det Norske Solistkor har bestilt musikk av Håkon Berge og Alfred Janson til dette programmet, i tillegg at publikum også får høre verker av en rekke andre nordiske komponister som har latt seg inspirere av Shakespeares poesi.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det Norske Solistkor har i september turnert med Rikskonsertene over store deler av landet. Som avslutning på turneen arrangerer koret selv denne konserten på Parkteatret scene. 

Solistkoret har nylig gjennomført en svært så vellykket turné i regi av Rikskonsertene, der de har besøkt i alt elleve kirker, kulturhus og teatre, fra Harstad til Grimstad.

Rikskonsertene selv skrev dette i presentasjonen av turnéprogrammet, som nå også folk i hovedstadsområdet får muligheten til å få med seg:
«Det Norske Solistkor har utvilsomt kvaliteter som berettiger betegnelsen Norges ledende kor. Når de nå endelig reiser på rikskonsertturné under sin dirigent Grete Pedersen, gjør de det med sin egen ønskekonsert, med åpenbare referanser til William Shakespeares rike, poetiske verden. Vi får høre mesterverker av ulike nordiske komponister som har latt seg inspirere av vakre sonetter og lyse sommerdrømmer. På enkelte steder på turneen vil du kunne oppleve Solistkoret sammen med et lokalt kor på enkelte av verkene.»

Det er Grete Pedersen som er dirigent for koret. I tillegg til de nevnte bestillingsverkene av Håkon Berge og Alfred Janson, vil konserten også by på et møte med musikk av bl.a. Grieg, Purcell, Nils Lindberg, Frank Martin, Jaako Mäntijärvi, Sven-Erik Johansson med flere.

Cecilie Bille i Drammens Tidende var en av flere anmeldere som lot seg begeistre av Solistkoret under turnéen, og skrev i den forbindelse bl.a. følgende:

«Det Norske Solistkor er så uhyre samstemte og samkjørte at om man ikke hadde visst bedre, skulle man tro samtlige 18 stemmer var fikset på i studio. Dette er perfeksjonisme til fingerspissene. Ingenting, absolutt ingenting, er overlatt til tilfeldighetene. Hver eneste lille detalj fra de forskjellige komponistenes hånd er fanget opp, tenkt igjennom, ydmykt tolket, til tider også fantasifullt tolket, og feilfritt fremført.»

Konserten på Parkteatret starter klokken 21, mens dørene åpnes en time før. Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.