Dirigent Øyvind Strand ble overrakt Kongens Fortjenstmedalje på scenen i Brekkeparken i Skien søndag kveld. (Foto: Musikkforeningen Suoni)

Kongens fortjenstmedalje til dirigent Øyvind Strand

Han har vært dirigent i Musikkforeningen Suoni i over 40 år. Søndag kveld ble han overrasket med Kongens fortjenstmedalje.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Midt under en konsert med det symfoniske blåseorkesteret Suoni (italiensk for «klanger») i Brekkeparken i Skien søndag kveld ble Strand overrakt Kongens fortjenstmedalje.

Øyvind Strand (64) har vært dirigent i Suoni i hele 41 år, og er også dirigent for Gimsøy skolemusikk (siden 1977) og koret Canto Libre (siden 1995). Musikkforeningen Suoni oppgir at Strand også er del av originalbesetningen i tradjazzbandet Bratsberg Amt Jazzorkester, som ble stiftet i 1978.

Det var statsforvalter i Vestfold og Telemark, Per Arne Olsen, som overrakte hedersutmerkelsen.
– Jeg får vel ramme inn diplomet, og så blir det en tur inn til Oslo for å møte kong Harald. Jeg sa at Olsen fikk finne et tidspunkt, men ikke på en tirsdag – for da øver vi, humret Strand til avisa Varden 23. august.

Øyvind Strand har i fire tiår betydd veldig mye for kulturlivet i Skien, Grenland og Telemark. For alle de lag og foreninger han er involvert i, for både barn og voksne, er Øyvind Strand en betydelig ressurs og han lever og ånder for musikk- og kulturfeltet. Vi gratulerer Øyvind Strand med vel fortjent Kongens fortjenstmedalje, skriver Musikkforeningen Suoni på sin Facebookside.

Strand har mottatt mange priser, stipender og utmerkelser for sin innsats og virke både lokalt og regionalt, blant dem Hydros Kulturstipend, Skien kommunes kulturpris, Telemark fylkeskommunes kulturpris, Porsgrunn Kultursenters Gledespris og Hederstegn for dirigenter og Fortjenestemedaljen fra Norges Musikkorps Forbund. I forbindelse med hans 60-årsjubileum i 2016 ble det avholdt en stor veldedighetsgalla i Ibsenhuset i Skien, der inntektene gikk til opprettelsen av Øyvind Strands Musikkfond.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev