Valsfjord mannskor

Storslått åpningskonsert og folkefest på Landsfestival for kor i Skien

Skien gjør klart for storslått åpningskonsert med blant andre Knut Buen, storinnrykk av korsangere og folkefest 25.-28.mai. Nærmere 900 korsangere vil fylle Skien under Landsfestival for kor denne helgen.

Kalender

NeoArte – Synthesizer of Arts: NEOARTE MARATHON

25/03/2023 Kl. 17.00-22.00

Oslo

Lørdagsopera 25. mars

25/03/2023 Kl. 15:30

Oslo

Et basseventyr – en akustisk reise for hele familien

25/03/2023 Kl. 12:00 og 14:00

Oslo

Gloria! Bach og Poulenc hånd i hånd

26/03/2023 Kl. 19:00

Oslo

Landsfestival for kor tegner til å bli fire spennende og tettpakkede dager med konserter, seminarer og korkonkurranse. Festivalen arrangeres av Norges Korforbund (NK), med distriktsleddet NK Telemark som teknisk arrangør.

Mangfold av konserter

Fredag 25.mai blir det storslått åpningskonsert i Skien kirke. Her vil publikum få oppleve Norges ”nasjonalspelemann” Knut Buen i fritt samspill med den kritikerroste organisten Kåre Nordstoga, folkemusikkgruppa Vintermåne, kvederen Aasmund Nordstoga og koret Con Vocale.

Årets gjesteartister er vokalgruppa Nordic Voices. De er ettertraktet og bejublet i inn- og utland, og inviterer publikum til konsert i Ibsenhuset lørdag 26.mai.

I tillegg til åpningskonsert og gjesteartist-konsert, vil de mange korene som deltar på festivalen innta kirker, muséer og gågata i Skien med et mangfold av konserter og stunts.

Korkonkurranse

Trekkplaster for mange av de deltakende korene i år er korkonkurransen. Den arrangeres søndag 27.mai, og korene kan delta i to klasser og i kategoriene kirkemusikk og profanmusikk. Kåre Hanken, generalsekretær i Norges Korforbund vil være hoveddommer, og Iver Kleive blir en av meddommerne.

Seminarer

Også de tre åpne seminarene under landsfestivalen tegner til å bli populære. Deltakerne kan fordype seg i folkemusikk sammen med Anne Gravir Klykken og Aasmund Nordstoga, de kan delta på kirkemusikkseminar med Iver Kleive, eller de kan delta på seminaret ”Fra Wien og Broadway til Grendehuset” der kor og korps samarbeider, og der Øyvind Strand er instruktør.

Årlig festival
Landsfestival for kor arrangeres årlig av Norges Korforbund i samarbeid med forbundets 28 distriktsledd. Festivalen samler deltakere fra hele landet og er tuftet på sangerstevne-tradisjonen, men fremstår i dag i en mer moderne innpakning.

Fjorårets landsfestival ble arrangert i Trondheim, og Landsfestival for kor i 2008 blir i Molde.

Du finner mer informasjon på disse siden til kor.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev