Women's Voice (Foto: BBC)

Verdensmusikk og dans på Oslos tak

For første gang siden oktober i fjor møtes det norskstartede bandet Women’s Voice med musikere fra Zimbabwe, Somalia, Tanzania, Algerie, Norge og Russland igjen. Anledningen er hundreårsmarkeringens kanskje mest spennende konsert, «Verdensmusikk og Dans på Oslos tak», i regi av svensk-norske samarbetsfonden og Voksenåsen. Også Mari Boine og Marie Bergman vil opptre på konserten.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Seks kvinner, tre kontinenter. Tusen historier, en musikalsk begivenhet.» Det er stikkordene når Women’s Voice inviterer til konsert på en nybygd, utendørs scene på Voksenåsen fredag kveld.

Amfiscenen ligger 501 meter over havet med utsikt over hele Oslo, møter noen av Sverige og Norges fremste artister spennende stemmer fra hele verden. Dans, akrobatikk og musikere som Mari Boine, Marie
Bergman og Womens Voice m.fl vil sørge for en unik konsertopplevelse.

Women’s Voice definerer selv musikken sin som en blanding av ulike rytmer, harmonier og sangteknikker sunget på mange språk, spilt på ulike tradisjonelle og elektroniske instrumenter. Bandet ble kåret av BBC World til månendens band i 2002. De har gjort det til en tradisjon å invitere artister på scenen. Samarbeidet med de kjente samiske artistene Mari Boine og Inga Juuso, startet under «Verden i Tromsø – Tromsø i verden»- festivalen i 2003 under det som ble omtalt som en magisk konsert og en av Tromsø kulturhus’ beste noensinne. 10. juni står de altså sammen igjen på scenen for ett nytt spennende samarbeid.

Mari Boine har i løpet av de siste årene har markert seg som en av de største cross over-artistene på internasjonalt nivå. I 1989 ga hun ut CDen «Gula Gula», som representerte et større gjennombrudd, ikke bare i Norge, men også i utlandet takket være Peter Gabriels «Real World»-merke. Hun har maktet å skape og utvikle musikk med et spesielt uttrykk der den tradisjonelle joiken stadig er nærværende, og fikk Nordisk råds musikkpris i 2003.

Med på konserten er også Inga Juuso fra Alta, som i august 1999 ble ansatt som joiker i Musikk i Troms. Hun jobber også som freelance musiker med hele Norden som arbeidsfelt og har medvirket på en rekke CD- innspillinger. Juuso er inspirert av musikk fra ulike kulturer, spesielt av musikk som er beslektet med joik, og har samarbeidet med musikere fra alle verdenshjørner. Hun har arbeidet ved Sami Teather både som joiker, skuespiller og informasjonsleder. Inga Juuso har også vært daglig leder både for Norsk Samers Riksforbund og Samisk Musikerforbund.

Du får også møte svenske Ellika Frisell på fele og kora-spilleren Solo Cissokho fra Senegal i et musikalsk samspill, der den svenske polskaen møter den rytmiske strømmen fra den vest-afrikanske koraen. Platen de har gitt ut sammen har mottatt Grammy-pris for beste folk-plate. Ellika Frisell er kjent fra de svenske bandene Filarfolket og Den Fule. I Norge kjenner vi Solo Cissokho fra hans samarbeid med Kirsten Bråthen Berg. Cissokho ble nominert til Nordisk råds musikkpris i 2003. I mars i år vant de to BBC Awards for World Music 2003, i kategorien «boundary crossing».

Fredagens forestilling i Voksenåsen åpner klokken 21, med danse- og sirkusgruppen Sirkus Sapiens, fortsetter med den svenske vise- og rocksangeren Marie Bergman et kvarter senere, og fortsetter deretter i rask rekkefølge med Marie Bergmann, Ellika Frisell & Solo Cissokho, det norsk-svenske samarbeidet Unionistene (med bl.a. Siri Jøntvedt og Snelle Hall). Klokkken 22.45 er det duket for den store finalen med Women¹s Voice med Mari Boine & Inga Juuso.

Det vil bli anledning til å kjøpe mat og drikke under konserten, som i følge tidsplanen skal ta slutt ved midnatt.

Adressen for konserten er Voksenåsen, Ullveien 4. Det er ankomst med T- bane, med avstigning på Voksenkollen stasjon. Billetter koster kr. 220.-, og konserten har fått støtte fra UDs reisestøtte for land i sør.

Du kan lese mer om Women’s Voice på denne nettsiden, og ellers studere hele programmet for konserten her.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev