Mari Boine

Mari Boine til Varangerfestivalen – med Kinesisk TV-team og Kinesiske musikere.

At årets mottaker av Nordisk Råds Musikkpris, Mari Boine, har verdensomspennende appell, er noe som er kjent her på berget. Nå har også det enorme markedet i Kina fått opp øynene for den samiske verdensartisten.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

2004 markerer 50 års jubilet for diplomatiske forbindelser mellom Norge og Kina. I forberedelsene til dette er den kinesiske TV stasjonen, China Central Television (CCTV), på besøk i Norge, og kommer til Varangerfestivalen som ett ledd i en World Music utveksling mellom disse to landene.

De har også med seg et knippe kinesiske musikere, med Bian Liu Nian som leder, som skal opptre sammen med Mari på festivalen. I tillegg kommer de også til å ha en egen konsert i forbindelse med Varangerfestivalen 2003.

Opptakene av samarbeidet mellom Boine og det kinesiske ensemblet skal sendes på Kinesisk TV, og seertallene vil etter alt å dømme overgå alt det norske artister kan drømme om.

Ellers kan arrangørene skilte med et meget rikholdig program, Dadafon, Madrugada, Beady Belle, Magnolia Jazzband, Børretzen&Myhre og mange fler vil være med på sette på preg på festivalen. Åpningskonserten «Ville Blomster» skal fremføres av Marit Sandvik og Tromsø Symfoniorkester, som for anledningen er forsterket med 12 jazzmusikere. De skal fremføre et utvalg jazzkomposisjoner i ny nordnorsk språkdrakt og med rykende ferske arrangementer av Erlend Skomsvoll.

Varangerfestivalen arrangeres i tidsrommet 6-9 august i Vadsø i Finnmark, for mer informasjon se lenkene nedenfor.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev