Karl Seglem 2004 (med horn) Foto: Ketil Jacobsen

Festivaler og plateslipp for Karl Seglem

– I det mangfoldet av nyskapende og unike stemmer som har sprunget ut av nyere norsk improvisert musikk, er Karl en av de mest særegne, sa konsertsjefen i Rikskonsertene, Helge Skansen i forbindelse med Karl Seglems Norgesturné i våres. I sommer står en internasjonal konsertrunde på fire prestisjefylte festivaler for tur for aktive Seglem som snart er lanseringsklar med et nytt solo-album samt igang med flere spennende studioinnspillinger.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Festivaler både i Norge, Finland og Storbritannia får besøk av Karl Seglem med band i sommer.

Det starter med Vestfoldfestspillene i juni, deretter er det Worldport i Cardiff og PoriJazz i Finland. Sist i juli står Arendal Jazz- og Blues Festival «Canal street» for tur.

Seglem har med seg sin faste kvartett; hardingfele-spelemann Håkon Høgemo, Gjermund Silset, bass og Helge Norbakken, trommer og perkusjon, men stiller med utvidet besetning i Arendal. Kvartetten er godt i gang med en ny CD-innspilling som vil bli lansert på nyåret 2006.

Nytt album i Tyskland
Før sommerens festivalbesøk skal forhandlingene avsluttes med det tyske selskapet Ozella Music om en ny solo-utgivelse høsten 2005.

Med denne utgivelsen etableres et langsiktig samarbeid med Ozella Music som er svært fornøyd med utgivelsen av albumet New North i 2004. Både Femstein og New North har fått overveldende mottagelse i Tyskland. Ozella Music ønsker derfor en ny CD på det tyske markedet – med en påfølgende turné til høsten – for tydeliggjøre tenorsaksofonistens musikerkarriere og hans musikk overfor det tyske publikum.

På albumet vil Seglems improviserende tenorsax og eksperimentelle bukkehorn stå klarere frem enn noen gang. Den bulgarske gitaristen Nikolai Ivanov og perkusjonisten Harald Skullerud bidrar til at innspillingen preges av grensesprengende universell musikk der øst-europeiske klanger smelter sammen med det norske.

– Jeg håper mange vil sperre ørene opp for dette albumet, sier Seglem som vil gi det CD’en tittelen «REIK« – på norrønt med bla betydningen «rørsle». – Albumet er det nærmeste jeg har vært det konstruerte begrepet «fjelljazz» noen gang – og det er jeg stolt av, sier Seglem. Terningkast seks og ord som «Villskap og poesi» og «kraftfull originalitet vel verdt å oppsøke» ble brukt om Seglems forrige plate, «Femstein».

Albumet lanseres på Ozella Music 1. oktober.

Biennale i Måren og mer Jon Fosse
Karl Seglem står også som en av arrangørene for et av Vestlandets mest spennende og særegne arrangement: Måren Biennalen – i år fra 5. til 7. august. En kunstnerisk tverrfaglig smeltedigel lagt til en veiløs plass ved Sognefjorden.

Sist men ikke minst vil saksofonisten senere i høst lansere en ny CD der han igjen samarbeider med forfatteren Jon Fosse. I 1996 kom Prosa. Til høsten kommer albumet «Dikt», der Jon Fosse leser 19 utvalgte dikt med musikk av Karl Seglem.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev