Karl Seglem

Karl Seglem på Målrock

Fredag 13. august står saksofonisten Karl Seglem på scenen på årets Målrock-festival i hjembygda Årdalstangen. Omtalt som «internasjonal kjent lokalhelt» vil han her bla. presentere smakebiter fra sitt nye album «Femstein», som lanseres i september. Andre artister under festivalen er bl.a. Niko Valkeapää, Kaizers Orchestra og Side Brok.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Seglems første internasjonale CD-lansering fikk i sommer stor oppmerksomhet i Tyskland. Forventningene er i følge kretsene rundt Seglem høye også i det franske plateselskapet Long Distance, som har signert kontrakt med Seglem for «Femstein». Long Distance arbeider med artister fra en lang rekke land, bl.a. Marokko, Spania, Afghanistan, Irak, Romania og Cuba.

Karl Seglem har en rik CD-produksjon bak seg, og har i løpet av sin karriere solgt over 20 000 plater. Med bukkehorn og saksofon, og med røtter i norsk tradisjonsmusikk og jazz, er Seglem nå i ferd med å bli en profilert norsk world music-artist også utenlands. I julinummeret av det anerkjente, britiske world music-tidskriftet fRoots (UK) ble Seglem presentert med et lengre intervju.

Tidsskriftet bragte også en positiv omtale av show-case konsert i Oslo i vinter, der blant andre Dagobert Böhm fra det tyske plateselskapet Ozella Music var til stede. Ozella Music lanserte nylig Seglems album «New North» i Tyskland.

— Det er for tidlig å si noe definitivt om salget ennå, men at butikkene allerede bestiller opp albumet på nytt er et godt tegn, har Dagobert Böhm i Ozella Music sagt.

— Karl Seglem er et ukjent navn innenfor en spesiell genre her ,og det tar alltid tid å bygge opp noe nytt. Medienes interesse har imidlertid vært over all forventning. Jazz-pressen er spesielt nysgjerrige, men også ordinære dagsaviser og Die Zeit viser overraskende stor interesse. Flere antyder at Seglems musikk med sin tydelige klangbunn i roots og tradisjonsmusikk er «det nye» fra Norge, og kan overta for den elektroniske «dancefloor jazz»-musikken som har dominert det tyske markedet med Bugge Wesseltoft og Eivind Aarset.

— Det er noe genuint, ærlig og ekte med Seglem som er dypt rotfestet i det skandinaviske. Det har jeg tro på, melder en entusiastisk Böhm.

Seglems siste album «New North» har fått mange og strålende kritikker i tyske media, med bla. et stort oppslag i Die Zeit. Nå åpner Seglem Målrockfestivalen på hovedscenen fredag, med et band bestående av Med utvidet besetning vil han skape spennende lydlandskap der sjangergrenser viskes ut. Rotnorsk Håkon Høgemo (el.hardingfele), Gjermund Silset (bass),
Helge Norbakken (perkusjon), Berit Opheim (vokal), Olav Torget (strenger) og Per Hillestad (trommer).

Andre artister under Målrockfestivalen, som ble arrangert i Årdal i Sogn for første gang i. august 2003, er Billa & The Kid, Hopalong Knut, Kaizers Orchestra, Lothe, Niko Valkeapää, Nullskattesnylterne, Race, Side Brok, Sogn, Spetakkel, Strupetakarane, Vazelina Bilopphøggers og Vestlandsfanden

Arrangørene betegner fjorårets debutfestival som en stor suksess, med rundt to tusen betalende publikummere til sammen. En av Målrock-festivalens hovedintensjoner er å vise at mål, dialekt og nynorsk kan fungere som et levende språk i rock og andre musikkformer, og at det går an å få det til uten å synge på engelsk eller bokmål. Hjemmesidene til festivalen finner du på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.