tons-of-rock-rullestol

Blå under vann

Den ekstremt økte vannstanden i Akerselva den siste tiden har nå gitt seg utslag også på kulturfronten. Blå har begynt å ta inn vann, og må fra i kveld av avlyse en rekke arrangementer.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Det vedvarende regnværet på Østlandet de siste ukene kan bli en slem strek i regningen for utestedet Blå. Akkurat nå er det neppe så mange som misunner Blå deres idylliske beliggenhet ved Akerselva, som på tross av nærmere tusen sandsekker, fire tonn med sand og masser av frivillig innsats likevel har klart å trenge inn i musikklubbens lokaler.

— Hele helgen må i hvert fall avlyses, forteller en stresset Martin Revheim. – Mange av de oppsatte arrangementene våre er nå overtatt av andre klubber i Oslo. Dette fører naturligvis til et merkbart tap for oss, fordi forsikringen vår stort sett bare dekker rene utgifter vi har i forbindelse med flommen.

I første omgang er dette arrangementene som berøres: Lanseringen av den store nettbutikken Bol.com, der Andrej Nebb Band, Latin Kings og DJ Prins Thomas skal spille, er flyttet til fabrikken i Nedre gate rett ved Metropol. Fredagens ”Alice I Eventyrland” er flyttet til Norsk Musikkhøyskole, mens innslaget med Ronnie Jacobsen VS Digitality er avlyst inntil videre. Sunkissed med engelske Phil Asher blir også på en annen klubb i Oslo, uten at det i skrivende stund er klart hvor.

Lørdag er Moosejuus-klubbkvelden avlyst, mens konserten med det norsk-amerikanske jazzorkesteret Schooldays er flyttet til Jazid. Søndag er teatersportforestillingen med Harald Eia og kompani også avlyst. Det samme gjelder Tiden presenterer-aftenen på mandag.

— Vi håper å være i normal drift fra tirsdag, da vi skal ha Fliflet/Hamres Energiforsyning og tyske Petter Bastian, sier Revheim. – Men det er helgene som er bærebjelkene for driften vår, og det skal ikke så mye til for å slå beina under oss økonomisk. Vi får bare håpe at all mediaomtalen får flere til å kjenne sin besøkelsestid når dette er over.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.