Åge Teigen

Aage Teigen mottar kunstnerpris fra Oslo kommune

I går offentliggjorde Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsenmottakerne av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2002. Kultur- og kunstnerprisene tildeles personer som har gjort en fremragende innsats innen kulturarbeid og kunstliv med særlig vekt på Oslo.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Oslo Jazzfestivals daglig leder Aage Teigen mottok i går en av Oslo kommunes fem kunstnerpriser for sin innsats som initiativtaker til, daglig leder for og utrettelig drivkraft i Oslo Jazzfestival siden starten i 1986.

Idéentil Oslo Jazzfestival ble unnfanget i 1984. Aage Teigen ønsket å etablere en festival tuftet på eksisterende jazzklubber i Oslo, og i 1986 ble Oslo Jazzfestival arrangert for første gang med en stab på 43 frivillige entusiaster. Teigen hadde rett. Grunnlaget var til stede, og i år arrangeres festivalen for 18. gang med en stab på over 200 frivillige i aksjon. Festivalen har opplevd en eventyrlig utvikling under Teigens ledelse. Med ståsted i den tradisjonelle jazzen fra New Orleans, har festivalen tatt opp i seg alle jazzens stiler og serverer hvert år en meny fra ragtime til elektronika. Festivalen når ut til flere titalls tusen publikummere med et billettsalg på 16 – 18 000 og en rekke gratisarrangementer for Oslos innbyggere og tilreisende. Samarbeidet med byens jazzklubber står fortsatt sentralt, og ungdomsklubben Blå ble inkludert som festivalscene allerede første året klubben var operativ.

Som 8-åring begynte Aage Teigen i Møllergata skoles musikkorps og på 15-årsdagen ble det trombone i gave. Også før Oslo Jazzfestival så dagens lys var siviløkonom Teigen aktiv i Oslos jazzlivbåde gjennom New OrleansWorkshopog som musiker i Per Borthen Swing Dept Ltd og Christiania Jazzband. I dag kan han fortsatt oppleves på trombone i Christiania 12 og Christiania Jazzband.

Aage Teigen er en viktig skikkelse i Oslos og Norges jazzliv. Han har spilt en sentral rolle i en årrekke, og denne prisen er meget velfortjent. Oslo Jazzfestival gratulerer daglig leder Aage Teigen med en av Oslo kommunes kunstnerpriser for 2002.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev