Ragnhild Furebotten, 2006

Ragnhild Furebotten: Konsert i Tromsø; plateinnspilling på Senja

Folkemusikkpøbben i Tromsø starter det nye året med nordnorsk råskap, egnekomponerte toner og danske låter. Det er Ragnhild Furebotten Trio som står på scenen fredag 26. januar, under en konsert som Folkemusikkpøbben arrangerer sammen med Nordlysfestivalen. Opptakene skal etter planen også danne noe av grunnlaget for hennes neste plate.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Ragnhild Furebotten presenterer denne kvelden svingende nordnorske, danske og egenkomponerte slåtter, melder arrangørene.

— Denne prisbelønte felespilleren regnes i dag blant eliten i norsk folkemusikk, forteller folkemusikk-entusiast Marte Frihetsli.

Furebotten spiller også i gruppa Majorstuen, som vant Spellemannsprisen 2003 for beste folkemusikkalbum. Hun er dessutenfelespiller i det kritikerroste nordnorske folkemusikkbandet Hekla Stålstrenga, som var ungkunstnere under Festspillene i Nord-Norge.

— Denne kvelden stiller Furebotten i trioformat. Med seg har hun musikerne Frode Haltli på trekkspill og Gjermund Larsen på cello, bratsj og fele.

Fredag 26.januar spiller trioen konsert på Lillescenen på Kulturhuset i Tromsø, og deretter reiser de videre til Kråkeslottet på Senja for å spille inn konsertrepertoaret på plate.

Det blir gjort lydopptak under konsertene, og de regnes også som en del av plateinnspillingen.

— Musikerne gleder seg til endelig å få presentere de nye låtene, og legger opp til en kreativ og leken konsertopplevelse, uttaler Frihetsli.

Ragnhild kommer fra Saltdal i Nordland, og er fortolker og formidler av den nordnorske folkemusikken.

Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og tok sin avsluttende eksamen våren 2004. I løpet av studiet har hun vært utvekslingsstudent ved Det Fynske Musikkonservatorium i Odense og studerte der bla. under den danske felespilleren Harald Haugaard.

Hun har arbeidet mye med å sette seg inn i det nordnorske slåttematerialet, bla gjennom studier, kursvirksomhet, konserter og nordnorsk folkemusikksamling i Tromsø. Hun kjenner tradisjonen sin godt, og er en av få felespillere fra denne landsdelen.

Hun har ellers samarbeider med musikere som bl.a. Sondre Bratland, Tore Bruvoll, Lena Jinnegren, Håvard Lund, Unni Løvlid m.fl. På nyåret 2005 flyttet Ragnhild nordover, og begynte å arbeide som distriktsmusiker i Målselv med gruppa Fotefar.

Hun har også skaffet seg en egen hjemmeside hos myspace.com, som interesserte finner her.

Hele programmet til Nordlysfestivalet kan du studere på denne siden.

Ragnhild Furebotten Trio, fredag 26.januar, klokken 21:
Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø.
Arrangør: Nordlysfestivalen i samarbeid med Folkemusikkpøbben

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev