MiNensemblet

MiNensemblet til Nordlysfestivalen med elektronisk lyddesign

MiNensemblet har base i Narvik, Nordland, og har med årene skaffet seg nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for sitt arbeid. I 2004 ga de ut platen «Party Music». Den inneholdt blant annet verker av de tre norske komponistener Mark Adderley, Jon Øivind Ness og Henrik Hellstenius.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

En trio fra MiNensemblet med Are Bredahl Simonsen spiller under Nordlys-festivalen torsdag 26. januar. Med produksjonen Malstrøm setter de seg som mål å invitere publikum inn i et musikalsk dragsug i spenningen mellom et klassisk lydbilde og elektronisk lyddesign. 

Det er MiNensemblets el-stryketrio som for anledningen har inngått kompaniskap med lyddesigner Are Bredahl Simonsen, som med sin lydkunst for anledningen blir et fjerde medlem av MiNensemblet. 

Elementer i denne musikken er blant annet tradisjonelle salmer og folkemelodier til musikk av komponister som Mozart, Bach og Pachelbel. Denne er utvidet og bearbeidet med elektroniske effekterm klanger fra elektriske strykeinstrumenter og dataprogrammerte lyder. Ifølge en pressemelding loves det at «en annerledes og ambient klangverden skal åpenbares og gi en helt ny opplevelse av musikken.» 

MiNensemblet opptrer jevnlig på festivaler og har egne konserter både i Norge og utenlandet. De har tidligere spilt i København, Praha og Milano.

Musikere som deltar på Malstrøm:
Øivind Nussle – el-fiolin 
Johannes Skyberg – el-bratsj 
Hans-Urban Andersson – el-cello 
Are Bredahl Simonsen – lyddesign 

MiNensemblet er en del av Musikk i Nordland, Nordland Fylkeskommune. Konserten foregår på Lillescenen i KulturHuset i Tromsø torsdag 26.januar kl 18.00.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev