Fotefar08/Foto: Ingun Mælum

Kalottspel 2008

5. august åpner årets Kalottspel i Målselv. Bruvoll/Halvorsen, Julia Alapnes Band, Fotefar og Frikar er blant aktørene under festivalen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den offisielle åpningen av Kalottspel er det dansekompaniet Frikar som står for. Sju av landets beste lausdansere (hallingdansere) deltar under den 50 minutt lange forestillingen KRUK! om blir vist i Istindportalen i Målselv, tirsdag 5. august.

Gjennom uken vil rundt 140 aktører være i sving, og arrangørene trekker særlig frem årets nykommer Julie Alapnes Band.

Alabnes med band er festivalens egenproduksjon, som står for finalekonserten under årets festival. Bandet består av Julie Alapnes Normann, Anders Hall, Tore Bruvoll, Skjalg Bjørstad og Gøril Sunde, som sammen utforsker nye og uoppdagede deler av den norske folkemusikken.

— Dette er landsdelens nye, store feletalent som vi har fulgt gjennom flere år. Vi er veldig glade for å kunne få presentere hennes uttrykk i årets program, og ser virkelig fram til denne konserten, sier Terje Foshaug, daglig leder i Kalottspel.

Samproduksjoner og KulTur

Festivalen melder også om en samproduksjon mellom gruppa Fotefar, Mellembygd mannskor og Målselv Spelemannslag, som et av høydepunktene på årets program.

I tillegg arrangeres kurs for barn og ungdom, konserter for store og små, både innendørs, utendørs og til vanns. KulTur på Målselva er et av festivalens mest populære arrangement. Publikum blir satt i flåter og får kulturelle overraskelser på den times lange ferden nedover elva. Bruvoll/Halvorsen med band og Adjagas er to av gruppene som spiller. I tillegg vil artister som Arto Järvelä, Anders Bernulf og Benedicte Maurseth gjeste Kalottspel.

Mer informasjon om festivalen finner du på www.kalottspel.no

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev