Kalottspel-logo

Nytt sommerkurs for ungdom

Det finnes allerede noen få sommerkurs for ungdom innen sjangeren folkemusikk og folkedans rundt i landet. Nå får endelig Nord-Norge også sitt eget kurs, når Kalottspel i Målselv arrangerer BarentsUngdom i august.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Som navnet sier er ikke kurset bare for ungdom her i Norge, men for deltakere fra hele Barentsregionen. Det er allerede påmeldt 20 ungdommer fra Arkangelsk og Rovaniemi, men det er fortsatt god plass på de ulike gruppene.

De tradisjonelle kursene på fele, sang og dans er selvsagt med, men Kalottspel satser også på å få med ungdom som vil lære mer på gitar og trommer/perkusjon. Instruktørene er hentet fra hele Norge, og alle er utøvere av ypperste merke på sine felt.

Fra egen landsdel frister arrangørene med Anne Nymo Trulsen, Nasra Ali Omar, Stine Skoglund og Leif Egil Andreassen, og så henter de Jorun Marie Kvernberg og Øystein Sandbukt fra lengre sør i landet.

Kurset BarentsUngdom har fokus på folkemusikk og folkedans, men det kreves ingen forkunnskap innen denne sjangeren for å være med. Man må riktignok ha spilt instrumentet sitt et par år, og man bør ha danset litt tidligere, men dette er også et tilbud for de som kan tenke seg å prøve noe nytt.

Når ungdommer fra hele Barentsregionen møtes er den sosiale delen av et kurset også veldig viktig. Deltakerne vil få med seg flere konserter på Kalottspel, i tillegg til besøk i PolarBadet og bålkos ved elva.

Dette i følge en pressemelding.

Fullstendig informasjon finnes på Kalottspel sine nettsider kalottspel.no.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev