Hallingkast

Folkemusikkkonsert i «Afrika»

Oslo sitt lokallag for folkemusikk – Laget for Folkemusikk – fylte i 2003 hele 100 år. De er det eldste lokallaget for folkemusikk i Norge, og en rekke av landets fremste tradisjonsbærere og -formidlere er, eller har vært, medlemmer i kortere eller lengre perioder. Fredag 6. februar inviterer LfF til konsert med spelemannen Leif Inge Schjølberg fra Vågå, med dans og spel til dessert.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I samarbeid med NRKs rikholdige folkemusikkarkiv og plateselskapet ta:lik ga Laget for Folkemusikk også ut en jubileums-CD der mange av lagets medlemmer var med. Blant rekken av medvirkende kan vi nevne Arne Røine, Ola Bøe, Jon Tryti, Torleiv Bolstad, Talleiv Røysland, Harald Røine, Reidar Skjelkvåle, Knut Trøen, Henrik Gjellesvik, Dagne Groven Myhren, Hallgrim Berg, Trygve Bolstad, Håkon Asheim, Gullik Kirkevoll og Ånon Egeland.

Platen inneholdt musikalske bidrag på både hardingfele, fele, kveding, seljefløyte og lur, spilt av noen av de mest markerte folkemusikerne i landet. Fjorårets jubileum ble også markert med en rekke konserter og dansefester i Lagets beste tradisjon.

— Laget for Folkemusikk tilbyr et miljø på tvers av alder og bakgrunn, der det samlende er folkemusikken, sier nestleder Jørn Simenstad i Laget for Folkemusikk. – Hos oss kan du møte utøvere på de aller fleste av de instrumentene vi forbinder med norsk folkemusikk: fra hardingfele og munnharpe, til lur og bukkehorn, sang og dans.

I samarbeid med kulturskolen i Oslo har Laget for Folkemusikk også arbeidet med å styrke barne- og ungdomsopplæringen i folkemusikk i Oslo, forteller han.

— Vi går nå inn i et nytt hundreår med ny konsert og dansefest. Fredag 6. februar, klokka 20:30, blir det konsert ved spelemannen Leif Inge Schjølberg fra Vågå, og deretter fest og dans til spelemennene Tore Bolstad, Niels Røine og Hilde Kirkebøen.

Åstedet for konserten og festen er Holsts gate 3 – også kjent under navnet «Afrika». Dit kommer man greiest med trikk 11, 12 eller 13 til Ringnes bryggeri, for så å gå 200 meter videre oppover langs trikkelinjen, og så til venstre.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev